arni.jpg

Μπορεί τα διάφορα καλάθια για το Πάσχα 2024 να αρχίζουν από τη Δευτέρα 22/4, όμως η τιμή για το αρνί και το κατσίκι οδεύει έως 14 ευρώ το κιλό.

Πιο συγκεκριμένα, μεθαύριο Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, θα τεθεί σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών», το οποίο θα περιέχει είδη από 12 κατηγορίες προϊόντων παιχνιδιών και δώρων.

Τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο καλάθι θα φέρουν ειδική σήμανση ενώ «Καλάθι των Νονών» μπορούν να δημιουργήσουν και μικρότερες επιχειρήσεις υπό την προϋπόθεση ότι θα αποστείλουν κατάλογο προϊόντων και θα έχουν τα αναγκαία αποθέματα.

Όλες οι επιχειρήσεις που εξειδικεύονται στη διάθεση προς πώληση παιδικών παιχνιδιών και των οποίων ο συνολικός ετήσιος κύκλος εργασιών υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, θα πρέπει να αποστέλλουν έως και τις 4 Μαΐου 2024 στο υπουργείο Ανάπτυξης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κατάλογο καταναλωτικών προϊόντων παιδικών παιχνιδιών που θα περιλαμβάνονται στο «Καλάθι των Νονών».

Παράλληλα, από την Τετάρτη 24 Απριλίου στη διάθεση των καταναλωτών μπαίνει και το «Καλάθι του Πάσχα», το οποίο θα περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες προϊόντων, ανάμεσά τους και τον πασχαλινό οβελία.

Πάντως, δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει πού θα κυμανθεί η τιμή του οβελία και πόσο ψηλά θα φτάσει, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για 10 ευρώ και τους κρεοπώλες να βάζουν τον πήχη έως και τα 14 ευρώ το κιλό.

Στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας η χονδρική τιμή για τα εγχώρια αρνιά κυμάνθηκε έως και τα 10 ευρώ, ενώ για τα κατσίκια η τιμή κυμάνθηκε έως τα 9,20 ευρώ το κιλό.

Πηγή: www.diaforetiko.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News