shutterstock view of royal village paris 1068x601.jpg

Αυτοί οι κομψοί προορισμοί του κόσμου έχουν επισημανθεί στα social media και προτιμηθεί περισσότερο από τους ταξιδιώτες που τους ενδιαφέρει στα ταξίδια τους, (και) το shopping και συγκεκριμένα το brand shopping, η αισθητική και οι εξελίξεις στη μόδα.

Μια πόλη μπορεί να είναι γεμάτη με κουλτούρα, να πνίγεται στην ιστορία και να προσφέρει μια πληθώρα γαστρονομικών επιλογών, φυσικές ομορφιές, ήλιο και παραλίες, αλλά για τους ταξιδιώτες που τους ενδιαφέρει η μόδα και η αισθητική, τα καλύτερα μέρη είναι εκείνα που προσφέρονται για brand shopping και διαθέτουν πληθώρα επιλογών σε boutiques και οίκους διάσημων σχεδιαστών.

Αναφερόμαστε στις «μοδάτες» πόλεις. Μια νέα μελέτη από το Ubuy.fr διερεύνησε ποια από τα αστικά κέντρα του κόσμου έχουν γίνει pinned, και tagged στα social media και επιλεγεί περισσότερο, καθώς και πόσες επωνυμίες και σημεία high end shopping διαθέτουν, ώστε να προσφέρουν μια εμπειρία μόδας αλά… Carrie Bradshaw.

Αναμενόμενο, το Παρίσι διεκδίκησε και πήρε την πρώτη θέση. Ναι, η διαβόητη, κομψή, χαλαρή γαλλική πρωτεύουσα φιλοξενεί 30 high-end brands, έχει επισημανθεί στο Instagram 5,9 εκατομμύρια φορές και είναι το επίκεντρο 998 πινάκων στο Pinterest. Απλώς ρίξτε μια ματιά σε όλα αυτά τα όμορφα vintage καταστήματα , πολυκαταστήματα και αυτά τα μεγάλα brands στα Ηλύσια Πεδία… très chic!

Μέσα στη διάσημη Galeries Lafayette με τα πολυτελή brands - Παρίσι
Μέσα στη διάσημη Galeries Lafayette με τα πολυτελή brands – Παρίσι

Στη δεύτερη θέση έρχεται το Τόκιο, το οποίο είναι επίσης το θέμα 998 πινάκων του Pinterest και έχει επισημανθεί 1 εκατομμύριο φορές στο Instagram. Η ιαπωνική πρωτεύουσα έχει 2.241 σημεία για ψώνια. Από την άλλη πλευρά, το Ντουμπάι έχει επισημανθεί περισσότερο, με 9,3 εκατομμύρια αναφορές στο Instagram ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η πρωτεύουσα του ιταλικού brand shopping, το Μιλάνο.

Bvlgari store in Ginza - Τόκιο
Τόκιο
Dubal Mall shopping
Ντουμπάι shopping mall
Prada Store - Galleria Vittorio Emanuele II shopping mall - Μιλάνο
Prada Store – Galleria Vittorio Emanuele II shopping mall – Μιλάνο

Εάν αναζητάτε συγκεκριμένα brands υψηλής ποιότητας, το Λονδίνο είναι το κατάλληλο μέρος, καθώς 50 εταιρείες μόδας έχουν τα κεντρικά τους γραφεία στην πόλη… Φυσικά από τη λίστα του top 12 δεν λείπουν πολιτείες των ΗΠΑ

Bond street – Μια πολυτελής εμπορική περιοχή του Λονδίνου με πολλά καταστήματα σχεδιαστών και πολυτελών καταστημάτων

Οι 12 πιο μοδάτες πόλεις στον κόσμο

  1. Παρίσι
  2. Τόκιο
  3. Ντουμπάι
  4. Μιλάνο
  5. Στοκχόλμη
  6. Νέα Υόρκη
  7. Σεούλ
  8. Λονδίνο
  9. Μιάμι
  10. Κοπεγχάγη
  11. Βερολίνο
  12. Λος Άντζελες

Δείτε επίσης

Πηγή: www.travelstyle.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News