5848159 768x512 1.jpg

Την πλήρη και αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στο Ισραήλ διατύπωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επικρότησε και την υποστήριξη του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς το κράτος του Ισραήλ και το ΝΑΤΟ.

Ιδιαίτερα, παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Βεργίνα TV, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ιρανική επίθεση στο Ισραήλ, λέγοντας:  «Θέλω να πιστεύω πως δεν θα υπάρξουν αντίποινα από την πλευρά του Ισραήλ. Η Ελλάδα στηρίζει πλήρως το Ισραήλ. Το Ισραήλ διεξάγει ένα αγώνα επιβίωσης στην περιοχή αυτή. Η Ελλάδα υποστηρίζει 100% το Ισραήλ. Κάθε κράτος θα αντιδρούσε στο τρομοκρατικό χτύπημα που δέχθηκε το Ισραήλ από τη Χαμάς. Μιλάμε για φρικαλεότητες. Το κράτος του Ισραήλ αντιδρά κατά των τρομοκρατών. Αυτοί που προκάλεσαν το τρομοκρατικό χτύπημα του Οκτωβρίου ήξεραν πως το Ισραήλ θα αντιδρούσε».

Εν συνεχεία, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα απογευματινά χειρουργεία, για τα οποία επισήμανε πως «είναι μια ακόμη εναλλακτική λύση υπέρ των ασθενών. Οι ασθενείς μπορούν να πάνε σε ένα απογευματινό χειρουργείο με μειωμένο κόστος σε σχέση με τις ιδιωτικές κλινικές. Επίσης, θα γίνουν 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία. Οι πόροι θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Την απάντηση αυτή θα την ξέρουμε μέσα σε λίγες εβδομάδες».

Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κασσελάκη, ο Ά. Γεωργιάδης είπε πως «ο κύριος Κασσελάκης έχει κάθε δικαίωμα να οραματίζεται ότι θα γίνει πρωθυπουργός. Ήταν πολύ άσχημη η επίδειξη του διαμερίσματος των 2 εκατ. ευρώ στο Κολωνάκι.  Πολιτικά, έχει δηλώσει την απόλυτη στήριξη στο ΝΑΤΟ και το Ισραήλ. Είναι μια συγκλονιστική πρόοδος για τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς.  Ο Τσίπρας έχει μετανιώσει για την επιλογή του Κασσελάκη. Ο Τσίπρας είναι πολιτικά εξαιρετικά αδύναμος στο κόμμα, στο οποίο κάποτε ήταν κυρίαρχος».

Αναφορικά με την πρόσφατη διένεξη ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Γιώργο Κατρούγκαλο, υποστηρίχθηκε ότι «οι υπαινιγμοί του Πολάκη είναι τραγικοί και τρισάθλιοι. Ο κ. Κατρούγκαλος αναδείχθηκε στον ΟΗΕ με εσωτερική διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών. Ο Πολάκης βλέπει παντού αργυρώνητους και συνωμοσίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι επιτίθεται και εναντίον του κ. Χουλιαράκη. Όλοι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν προδότες, σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη».

Για την αντιπαράθεση με την κ. Κωνσταντοπούλου, ο Άδωνις είπε πως «η κ. Κωνσταντοπούλου είναι δικηγόρος υπερασπίσεως ενός βιαστή. Παριστάνει την υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και των αδικημένων, αλλά αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς».

Αναφερθείς στις ευρωεκλογές και τη δημοσκοπική πτώση της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε: «Θα περιμένω πρώτα να δω το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Η απουσία ισχυρού αντίπαλου μας βλάπτει. Δεν είναι θετικό πράγμα στην πολιτική. Είναι συνήθως επιζήμια. Η έλλειψη πολιτικού αντιπάλου βλάπτει πολιτικά τη ΝΔ και αυξάνουν τα ποσοστά της Νίκης και της Ελληνικής Λύσης».

Ερωτηθείς για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο Α. Γεωργιάδης απάντησε πως «εμείς γινόμαστε πιο ισχυροί και θα συζητάμε με την Άγκυρα. Η Τουρκία είναι ένας κακός γείτονας. Η ειρήνη και η ομαλότητα συμφέρουν την Ελλάδα. Η Τουρκία επιδιώκει την αναστάτωση και τις προστριβές. Και το ότι συζητάμε δεν σημαίνει ότι παραχωρούμε εθνικά εδάφη ή ότι εκχωρούμε κυριαρχικά δικαιώματα».

Τέλος, σε σχέση με την πορεία του πολέμου ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, ο Άδωνις τόνισε πως «ενδεχόμενη ήττα της Ουκρανίας θα είναι ήττα ολόκληρης της Ευρώπης. Αν χάσει η Ουκρανία, θα έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Η Ουκρανία βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση. Πρέπει να συνεχιστεί η υποστήριξη της Ουκρανίας. Και η Ελλάδα έχει ζωτικό συμφέρον να μην αλλάξουν τα σύνορα διά της βίας», συμπέρανε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: www.diaforetiko.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News