Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Ζωή Κρονάκη έδωσαν μια διπλή συνέντευξη και μίλησαν για τη συνεργασία τους, ενώ ταυτόχρονα σχολίασαν και την τηλεοπτική πραγματικότητα.
Οι οικοδεσπότες της εκπομπής «Καλημέρα είπαμε;» της ΕΡΤ1 ήταν καλεσμένοι τη Δευτέρα (15.06.2026) στον καναπέ του «Στούντιο 4». Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Ζωή Κρονάκη έδωσαν μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.
Μιλώντας για την τηλεοπτική σεζόν που βρίσκεται στην… εκπνοή της, η Ζωή Κρονάκη σημείωσε: «Ωραία χρονιά ήτανε. Πολύ ωραία. Για μένα τουλάχιστον ήταν ίσως η καλύτερή μου χρονιά. Έχω δύο ορόσημα στη ζωή μου, έχω τις “Μαμά-δες” την πρώτη χρονιά και νομίζω και τη φετινή».
«Φέτος νομίζω ότι βρήκαμε πολύ τα πατήματά μας. Έδεσε περισσότερο η ομάδα. Αλλάξαμε και την εκπομπή, το περιεχόμενο δηλαδή, εμένα μου αρέσει ακόμη περισσότερο. Είχε μια άλλη ενέργεια. Αυτό αισθάνομαι. Είναι ζωντανός οργανισμός μια εκπομπή. Οπότε βλέπεις και το πώς ανταποκρίνεται και το κοινό και ανάλογα με τη θεματολογία που έχεις, καταλαβαίνεις τι πάει, τι δεν πάει», πρόσθεσε, ενώ ταυτόχρονα παραδέχτηκε: «Φυσικά τα κοιτάμε τα νούμερα».
Έπειτα τον λόγο πήρε ο Τάσος Ιορδανίδης, ο οποίος είπε με τη σειρά του τα εξής: «Ήταν πολύ ωραία χρονιά. Πάρα πολύ ωραία χρονιά, γενικότερα. Κι όσον αφορά τη μυθοπλασία στο δικό μου το μετερίζι που ήμουνα, αλλά κι όσον αφορά το θέατρο, που κάναμε αυτό το ταξίδι, συνεχίσαμε αυτό το ταξίδι που έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό με τη Θάλεια. Και εδώ πέρα, υπέροχα».
«Είμαστε σε μία επικοινωνία διαρκή. Μιλάμε πολύ στο τηλέφωνο και ένα κέρδος το οποίο έχουμε νομίζω, από αυτή τη συνεργασία -όχι νομίζω, είναι σίγουρο, είναι δεδομένο, είναι πραγματικό- είναι ότι κερδίσαμε μια φιλία κι οι δύο. Πραγματικά είμαστε ουσιαστικά φίλοι. Και οικογενειακώς φίλοι και κολλητοί. Είναι μεγάλο κέρδος αυτό», ανέφερε στη συνέχεια για τη σχέση του με τη Ζωή Κρονάκη.
Θα πάρει η εκπομπή τους το «πράσινο φως» για τους χρόνου;
«Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Υπάρχει μία πολύ θετική κατάσταση και συνθήκη, από αυτό που μαθαίνουμε. Τώρα, μένει το διαδικαστικό, είναι στο διαδικαστικό το πράγμα», είπε η Ζωή Κρονάκη.
«Εγώ χωρίς τη Ζωή δεν έχω σκοπούς και στόχους γύρω από την παρουσίαση», ξεκαθάρισε στη συνέχεια ο Τάσος Ιορδανίδης.
«Ναι, έτσι νιώθω κάπως κι εγώ. Δηλαδή όταν νιώθεις ότι είσαι κάπου και αποτελείς – να μιλήσω έτσι με επαγγελματικούς όρους – ένα προϊόν και αυτό το προϊόν έχει δέσει και πάρα πολύ, σε πολλά επίπεδα έχει δέσει πια, δεν θέλεις να τ’ αφήσεις και να το εγκαταλείψεις. Σε μένα είναι και η βασική μου δουλειά. Παρόλα αυτά έχει δέσει τόσο πολύ που δεν, δεν θα ‘θελα ούτε εγώ να σκεφτώ κάτι άλλο», απάντησε η συμπαρουσιάστριά του.
Έπειτα η Ζωή Κρονάκη σχολίασε το τοπίο στην ελληνική τηλεόραση, αναφέροντας: «Δεν είναι και από τις καλύτερες χρονιές της… Θέλω να πω ότι είναι μια χρονιά που δυσκολεύτηκαν πολύ οι συνάδελφοι, που είδαμε εκπομπές να κόβονται πρόωρα, που είδαμε ανθρώπους γενικά να δυσκολεύονται και με τα νούμερα τηλεθέασης, με μία κατάσταση που -λέγεται πάρα πολύ αυτή η λέξη αλλά είναι γεγονός- της αυτοαναφορικότητας. Που το λέμε συνέχεια “η μία εκπομπή να κρίνει την άλλη, ο ένας συνάδελφος να κρίνει τον άλλον”. Ευτυχώς, που δεν χρειάζεται να το κάνουμε, τουλάχιστον εμείς».
«Μπορεί του χρόνου να αλλάξει κάτι. Ίσως είναι αποφάσεις που δεν παίρνονται έτσι… αλλά θέλω να πω, υπάρχουν και πράγματα που νομίζουμε εμείς ότι έχουν συνταράξει το «είναι» μας και όλο τον κόσμο, και ρωτάς παραπέρα έναν κόσμο που δεν βλέπει τηλεόραση τόσο συχνά, και δεν έχει ιδέα για τι μιλάμε», πρόσθεσε ο Τάσος Ιορδανίδης.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Τάσος Ιορδανίδης εξομολογήθηκε: «Όταν γράφουν κάτι, με στεναχωρεί σε προσωπικό επίπεδο, όχι για μένα, αλλά για τους δικούς μου ανθρώπους. Αυτοί που στεναχωριούνται είναι άνθρωποι στον περίγυρό μας. Εκεί στεναχωριέμαι εγώ».
«Όσον αφορά την τοξικότητα, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι επαγγελματίες, που έχουν μεγάλη πορεία, οι οποίοι επειδή αισθάνονται εγκαθιδρυμένοι, εδραιωμένοι, πραγματικά έχουν πετύχει στη ζωή τους… Κι επειδή είναι πολύ ανταγωνιστικό το πλαίσιο, πολλές φορές αισθάνονται ότι έχουν μια εξουσία μεγάλη και η εξουσία διαφθείρει. Νιώθεις ότι μπορείς να λες ότι θες, όπως το θες…
Ότι και να πληγώσεις κάποιον, ότι δεν έγινε και τίποτα. Ο μικρόκοσμος γίνεται ακόμα μεγαλύτερος», είπε ακόμα για την τοξικότητα της τηλεόρασης.
Πηγή: www.newsit.gr

