34645454346643463643643436764.jpg

Η Ελλάδα δεν μπορεί να παρακολουθεί από απόσταση τις εξελίξεις στο Διάστημα, αλλά οφείλει να διεκδικεί ενεργό ρόλο με σοβαρά προγράμματα, τεχνολογική παρουσία και σταθερή επένδυση σε ένα πεδίο που επηρεάζει πλέον την ασφάλεια, τις επικοινωνίες, το περιβάλλον και συνολικά την οικονομία.

Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο του συνεδρίου «Κλεισθένης», όπου παρουσίασε την εικόνα που έχει σήμερα το ελληνικό πρόγραμμα μικροδορυφόρων, την πρόοδο των εκτοξεύσεων, την κινητικότητα γύρω από τον μεγάλο στρατιωτικό δορυφόρο, τη διεύρυνση της ελληνικής παρουσίας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και τη σημασία που έχει αυτή η πορεία όχι μόνο για την τεχνολογία, αλλά και για την ίδια την εθνική προοπτική.

Ο υπουργός έδωσε έμφαση στον ρυθμό με τον οποίο τρέχει ήδη το πρόγραμμα, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και αναφορές σε φορείς, πανεπιστήμια και εταιρείες, θέλοντας να δείξει ότι η υπόθεση του Διαστήματος στην Ελλάδα δεν είναι πλέον θεωρητική συζήτηση, αλλά ένα πραγματικό οικοσύστημα που ήδη παράγει αποτελέσματα, χτίζει τεχνογνωσία και δημιουργεί ορατότητα σε ένα πεδίο που μέχρι πριν από λίγα χρόνια έμοιαζε μακρινό για τα ελληνικά δεδομένα.

Πηγή: www.diaforetiko.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.