Μια ασυνήθιστη παραλλαγή του παραδοσιακού κοκορετσιού έκανε την εμφάνισή της σε κρεοπωλεία της Πρωτεύουσας και ήδη έχει viral ενόψει της εορτής του Πάσχα.
Πιο συγκεκριμένα, ο λόγος για το λεγόμενο κοκορέτσι «Ντουμπάι», μια γκουρμέ εκδοχή του δημοφιλούς εδέσματος που περιλαμβάνει, πέρα από τα γνωστά εντόσθια, φυστίκι Αιγίνης, μαύρη σοκολάτα και κανταΐφι.
Το προϊόν διατίθεται από γνωστή μπουτίκ κρεάτων του Κολωνακίου, και σύμφωνα με τους δημιουργούς του, «στόχος είναι να συνδυαστεί η ελληνική παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις της υψηλής γαστρονομίας». Η τιμή του κυμαίνεται στα 78 ευρώ το κιλό, ενώ προσφέρεται και σε ειδική συσκευασία με φύλλο χρυσού.
Ποιος είναι ο εμπνευστής του κοκορετσιού Ντουμπάι
Εμπνευστής του κοκορετσιού είναι ο σεφ–influencer Στέφανος Ξερατός, γνωστός για τις εκκεντρικές του πασχαλινές δημιουργίες όπως βαμμένα αυγά με γέμιση φουά γκρα και το σούσι από αρνάκι γάλακτος με γέμιση κάρι και μάνγκο.
Σχετικό θέμα: Ζε σουί αρνί (ΦΩΤΟ)
«Με το κοκορέτσι Ντουμπάι, αποδομούμε το κλασικό ελληνικό πιάτο και παντρεύουμε αρμονικά το σπληνάντερο με τη σοκολάτα» λέει χαρακτηριστικά.
Εξαντλήθηκαν οι πρώτες παρτίδες
Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, οι πρώτες παρτίδες του κοκορετσιού εξαντλήθηκαν μέσα σε 48 ώρες, ενώ ήδη έχουν γίνει παραγγελίες από εστιατόρια της Μυκόνου, της Νέας Υόρκης και, φυσικά, του Ντουμπάι.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα έγινε γρήγορα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετούς χρήστες να δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τη μοντέρνα προσέγγιση και γενικά με οτιδήποτε περιλαμβάνει τη λέξη Ντουμπάι, ενώ το χασταγκ #σοκορέτσι έγινε σε λίγα λεπτά trend στο Twitter.
«Το παρόν αποτελεί προϊόν σάτιρας»
Πηγή: www.diaforetiko.gr
