easterrec 1200x630.jpg

Μεγάλη Εβδομάδα και το σπίτι θα μοσχομυρίσει χάρη στα παραδοσιακά κουλουράκια που θα φτιάξεις πανεύκολα. 

Συστατικά

  • 500γρ. βούτυρο
  • 5ο0γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 3 μέτρια πορτοκάλια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 βανίλιες
  • 1 κ.γ. αμμωνία
  • 2 κ.γ. μαχλέπι
  • ½ κ. γ. μαστίχα
  • 1800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρόκο
  • 2 κ.σ. νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Χτυπάς με το σύρμα τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο
  • Προσθέτεις τα αυγά στο μίξερ και συνεχίζεις το χτύπημα
  • Ρίχνεις σε ένα ποτήρι το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα και ανακατεύεις με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η σόδα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις το γάλα με την αμμωνία
  • Τα προσθέτεις όλα στο μίξερ και συνεχίζεις το χτύπημα
  • Ρίχνεις σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύεις με μια σπάτουλα
  • Αλευρώνεις τον πάγκο
  • Απλώνεις το μείγμα πάνω σε μια λαδόκολλα
  • Ζυμώνεις το μείγμα με τα δάχτυλα και το χωρίζεις σε μικρές μπάλες
  • Το πλάθεις με τα χέρια σου σχηματίζοντας μπαστουνάκια και στη συνέχεια σχηματίζεις πλεξούδες
  • Βάζεις τη λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετείς τα κουλούρια αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους
  •  Ανακατεύεις τον κρόκο του αυγού με το νερό και αλείφεις κάθε κουλουράκι με ένα πινέλο
  • Τα ψήνεις στους 175 βαθμούς για μισή περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Κεντρική photo: iStock

Ετικέτες ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑ,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πηγή: www.tlife.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.