cherry 1200x630.jpg

Eίναι η εποχή που θα βρεις τα αγαπημένα σου κεράσια και θα φτιάξεις τέλειο γλυκό του κουταλιού. 

Συστατικά

  • 1½ κιλό κεράσια πολύ καλά πλυμένα και χωρίς τα κουκούτσια
  • 1½ κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις τα κεράσια σε μια κατσαρόλα και ρίχνεις από πάνω τη ζάχαρη και λίγο νερό
  • Σκεπάζεις την κατσαρόλα και την αφήνεις στην άκρη για 11-12 ώρες
  • Την βάζεις στην εστία και  βράζεις το γλυκό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να δεις στην επιφάνεια φουσκάλες
  • Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και την σκεπάζεις με μια καθαρή πετσέτα
  • Την αφήνεις στην άκρη μέχρι την επόμενη ημέρα
  • Αφαιρείς τα κεράσια από την κατσαρόλα προσεκτικά με την τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείς σε ένα μεγάλο μπολ
  • Βράζεις το σιρόπι μέχρι να πήξει λιγάκι ακόμη
  • Όταν δέσει το σιρόπι ρίχνεις και πάλι τα κεράσια στην κατσαρόλα και προσθέτεις το χυμό λεμονιού
  • Τα αφήνεις να πάρουν 2-3 βράσεις και τα αφαιρείς από τη φωτιά
  • Το αφήνεις να κρυώσει λιγάκι και το βάζεις σε ένα γυάλινο βάζο.

Photo: iStock

Ετικέτες ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ,ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΕΡΑΣΙ

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πηγή: www.tlife.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.