lamb 1 1200x630.jpg

Το βασικό πιάτο στο Πασχαλινό τραπέζι είναι το ζουμερό αρνάκι με λαχταριστές πατάτες στο φούρνο. Θα το σερβίρεις με τα ωραιότερα ορεκτικά και κόκκινο κρασί. 

Συστατικά

  • 3 κιλά αρνί
  • 12 μεγάλες πατάτες μεγάλες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και  ξύσμα)
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά με το σύρμα
  • Πλένεις καλά τις πατάτες και τις ρίχνεις στο μπολ και τις ανακατεύεις καλά με τα χέρια
  • Τις απλώνεις στο ταψί και προσθέτεις το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο
  • Με ένα μαχαίρι χαράζεις το αρνάκι
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις καλά χυμό λεμονιού με πιπέρι και βάζεις στο κενό το μείγμα
  • Βάζεις το αρνί στο ταψί και ρίχνεις από πάνω το μείγμα με το ελαιόλαδο
  • Προσθέτεις το νερό και καλύπτεις το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο
  • Το αφήνεις να ψηθεί για 1 τουλάχιστον ώρα, αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και το συνεχίζεις το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη μέχρι να πάρει χρώμα.

Photo: iStock

Ετικέτες ΑΡΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ,ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πηγή: www.tlife.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.