armatoloi test 2.png

Η μάστιγα της ληστείας και ο ρόλος που έπαιξε στην ελληνική κοινωνία στη νέα σειρά ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ 100.3

Η ληστεία υπήρξε ένα από τα πιο επίμονα κοινωνικά φαινόμενα του 19ου αιώνα, σημαδεύοντας την ελληνική ύπαιθρο για δεκαετίες. Από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας μέχρι τη συγκρότηση του ελληνικού κράτους, οι κλέφτες και οι αρματολοί συχνά εναλλάσσονταν μεταξύ ηρωισμού και παρανομίας, ενώ η ληστεία εξελίχθηκε σε πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα.

Ο Δημήτρης Μαλέσης, ιστορικός και διδάσκων Νεότερη Ελληνική Ιστορία στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, καλεσμένος στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε αναλύει τις ρίζες της ληστείας, τις πολιτικές διαστάσεις του φαινομένου και τον ρόλο που έπαιξε στην ελληνική κοινωνία και πολιτική σκηνή του 19ου αιώνα.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε αναλυτικά την εκπομπή

Χορηγός ΔΕΗ

Μην χάσετε την επόμενη Κυριακή στις 9 το πρωί ένα νέο κεφάλαιο της ιστορίας του 19ου αιώνα στο ΣΚΑΪ 100.3.

Για να βρείτε όλο το αρχείο των εκπομπών πατήστε εδώ 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: www.skai.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.