denmark copenhagen 4 1200x630.jpg

Ένας ηλικιωμένος άνδρας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του στο κέντρο της Κοπεγχάγης στη Δανία με αποτέλεσμα να τραυματίσει 11 ανθρώπους, εκ των οποίων τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε η αστυνομία της πρωτεύουσας.

Το περιστατικό συνέβη μετά τις 3:30 μ.μ. την Τετάρτη (30.04.2025) στη Γέφυρα της Βασίλισσας Λουίζας στην Κοπεγχάγη, όπου οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και η αστυνομία έσπευσαν αμέσως στο σημείο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που συνέλεξε, ένας ηλικιωμένος οδηγώντας ένα αυτοκίνητο «πιθανόν φέρεται να προσέκρουσε σε ένα εμπόδιο εργοταξίου και να έχασε τον έλεγχο του οχήματος εκείνη τη στιγμή», εξήγησε η αστυνομία.

«Έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν στο ατύχημα – τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε η αστυνομία της Κοπεγχάγης.

«Μετά, το αυτοκίνητο συνέχισε, χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, και συνέχισε πάνω στο πεζοδρόμιο, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία.

Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, το ατύχημα προκλήθηκε από έναν ηλικιωμένο άνδρα που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, αναφέρει η αστυνομία / Ritzau Scanpix/Thomas Traasdahl via REUTERS
Οχήματα έκτακτης ανάγκης στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Οχήματα έκτακτης ανάγκης στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία / REUTERS/Louise Breusch Rasmussen

Μερικοί αυτόπτες μάρτυρες έπιναν τον καφέ σε αυτή την πολυσύχναστη γειτονιά της πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια του ατυχήματος.

Άνθρωποι συγκεντρώνονται στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Άνθρωποι συγκεντρώνονται στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία / REUTERS/Louise Breusch Rasmussen
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία / REUTERS/Louise Breusch Rasmussen

«Ήμασταν εκεί μαζί με φίλους, τρώγαμε και ακούσαμε κάτι, σαν να έπεφτε κάτι από τον ουρανό», εξήγησε ένας 60χρονος αυτόπτης μάρτυρας, ο Σέρτζιο Μαϊεα.

Ο οδηγός περιλαμβάνεται στους τραυματίες και δεν έχει καταστεί δυνατόν ακόμη να ανακριθεί, διευκρίνισε η αστυνομία.

Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.