Στη νέα σειρά του Alpha «Πόρτο Λεόνε: Στον δρόμο με τα κόκκινα φανάρια», που θα δούμε τη νέα σεζόν στο κανάλι, πρωταγωνιστεί ο Αλέκος Συσσοβίτης.
Ο ηθοποιός μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του για τον ρόλο του στο Γιατρό αλλά και για τη νέα σειρά και τι πρόκειται να δούμε.
Αλέκος Συσσοβίτης: «Πήραν τη μητέρα μου από το ορφανοτροφείο και την έστειλαν υπηρέτρια»
Επιστρέψατε φέτος τηλεοπτικά με τον ρόλο του δικηγόρου Αργύρη Σταθάτου, και η αλήθεια είναι ότι δεν δημιούργησε και πολλές συμπάθειες.
«Ήταν ο διοικητικός διευθυντής του νοσοκομείου Μέριμνα. Ύστερα από την πανδημία προσπάθησε να ελέγξει τους γιατρούς και το νοσοκομείο, αλλά ουσιαστικά βρέθηκε να είναι αντίπαλος με τον Ανδρέα Βρεττό και να εκμεταλλεύεται καταστάσεις. Αυτό συμβαίνει συνήθως με το κεφάλαιο».
Όλα αυτά τα έκανε για προσωπικό όφελος ή επειδή είχε διαφορετική οπτική;
«Συνήθως εκμεταλλευόμαστε καταστάσεις για τον εαυτό μας με πρόσχημα τη θέση μας. Στην πολιτική είθισται να συμβαίνει αυτό με αφορμές τα προβλήματα της κοινωνίας. Οπότε ο ρόλος ήταν σε… εισαγωγικά “άχαρος” σε σχέση με τους άλλους, αν κι εγώ όταν διάβασα τα σενάρια αγάπησα όλους τους γιατρούς της ιστορίας. Όμως η δράση θέλει αντίδραση και ο διάβολος θέλει τον άγγελό του όπως και ο άγγελος τον διάβολό του, αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει σύσταση ζωής. Η ζωή συστήνεται από το φως και το σκοτάδι. Και μένει να δούμε αν ο Ανδρέας Βρεττός πάρει πίσω τη θέση του. Το άλλο μεγάλο καλό είναι ότι η δράση συνεχίζεται για εμένα, καθώς έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα για τη νέα σειρά εποχής του ALPHA “Πόρτο Λεόνε: Στον δρόμο με τα κόκκινα φανάρια”. Εκεί θα συγκρουστούμε δύο οικογένειες. Ο ένας αντίπαλος, τον οποίο υποδύομαι εγώ, είναι ο ιδιοκτήτης του καμπαρέ και ο καταφερτζής της Τρούμπας και ο άλλος ένας μικρός εφοπλιστής. Ενδιάμεσος σε αυτήν την κόντρα είναι ένας αστυνομικός. Σε αυτήν τη νέα τηλεοπτική δουλειά προσπαθούμε να καταγράψουμε εκείνη τη γειτονιά του Πειραιά σε εκείνη τη δεκαετία».

Ποιες ήταν οι αναφορές σας για να μπείτε στο κλίμα της εποχής;
«Διάβασα τα δύο βιβλία του Διονύση Χαριτόπουλου για τον Πειραιά και όλο αυτό που γινόταν τότε στην περιοχή. Μιλώντας ως θεσσαλονικιός, η Θεσσαλονίκη ήταν τότε μια πολύ έντονη πόλη. Ο Πειραιάς, όμως ζούσε κάτι ιδιαίτερα ζωτικό και ζωντανό που μέχρι να έρθει η Χούντα και να το ισοπεδώσει, έγραψε ιστορία. Η σειρά εξελίσσεται στο 1964 έως το 1967 οπότε ο δήμαρχος του Πειραιά ξήλωσε και γκρέμισε τα πάντα. Εμείς θα δούμε μια πτυχή της ζωής της περιόδου εκείνης και χαίρομαι πολύ γιατί την πρωτοβουλία σε αυτήν τη σειρά την παίρνουν οι γυναίκες. Τότε, ήταν μια βαθιά πατριαρχική κοινωνία και η μαγκιά και ο τσαμπουκάς των αντρών. έφεραν τα αποτελέσματα που γράψανε ιστορία, αλλά οι γυναίκες είναι πολύ πιο δραστηριοποιημένες σε αυτήν τη σειρά»
Πηγή tv24
Αλέκος Συσσοβίτης: Είμαστε σαν μαριονέτες στα χέρια της ζωής
Αλέκος Συσσοβίτης: Έχω δανείστε χρήματα για να μπορέσω να βιοποριστώ
Αλέκος Συσσοβίτης: Η «κομβική στιγμή» με τον Αλεξανδράκη και η γνωριμία με τον David Bowie
Πηγή: www.gossip-tv.gr
