ileia kataigida2 29052026 1200x630.jpg

Φούσκωσε ο Πηνειός στην Ηλεία / πηγή φωτογραφίας ilialive.gr

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google


Άνοιξαν οι ουρανοί νωρίτερα την Παρασκευή (29.05.2026) στην Ηλεία με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει ο Πηνειός ποταμός. Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας παραπέμπουν σε εκείνες του περασμένου Φεβρουαρίου.

Η κακοκαιρία έπληξε τις πλαγιές του Ερυμάνθου και τα ορμητικά νερά που κατέβηκαν φούσκωσαν τον Πηνειό στην Ηλεία.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, οι βροχοπτώσεις ήταν πολύ έντονες στις πηγές του ποταμού στον Ερύμανθο, με αποτέλεσμα να σημειωθούν υπερχειλίσεις στο ύψος του Κακοταρίου και της Αγίας Τριάδας, αλλά και σε πολλά σημεία του ποταμού στην διαδρομή που ακολουθεί προς Αχαΐα (Καρπέτα, Κάλφα).

Οι αναφορές είναι ανησυχητικές για τις επιπτώσεις στην παραποτάμια ζώνη και κάνουν λόγο για απώλεια σε ποτιστικές μηχανές που ήταν τοποθετημένες για την άρδευση μικρών καλλιεργειών ή κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στα ορεινά του νομού.

 

 

Για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για τον Πηνειακό Λάδωνα.

Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.