italy modena car attack reuters 1200x630.jpg

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την επίθεση που έχει σοκάρει την Ιταλία τις τελευταίες ημέρες, όταν ένας άνδρας τραυμάτισε με το αυτοκίνητό του οκτώ περαστικούς στην πόλη Μοντένα.

Ειδικότερα, προχθές Σάββατο (16.05.2026) ο Σαλίμ Ελ Κούντρι έσπειρε τον τρόμο στην Μοντένα, στην βορειοδυτική Ιταλία, όταν έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς τραυματίζοντας οκτώ ανθρώπους, εκ των δύο πολύ σοβαρά αφού ακρωτηριάστηκαν, ενώ μάλιστα μαχαίρωσε και ένα άτομο που προσπάθησε να τον σταματήσει.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, σε σημερινή (18.05.2026) συνέντευξή του στην εφημερίδα «Il Giornale» αναφέρθηκε στο παρελθόν του Σαλίμ Ελ Κούντρι λέγοντας πως πρόκειται για έναν Ιταλό πολίτη, στον οποίο διαγνώσθηκε σχιζοειδής διαταραχή της προσωπικότητας, κάτι που δημιουργεί κάποιες δυσκολίες, ως προς την αποκωδικοποίηση του όλου συμβάντος.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι ο Ελ Κούντρι είχε εκφράσει δυσαρέσκεια για την επαγγελματική του κατάσταση και για το ότι, το πανεπιστήμιο από το οποίο είχε πάρει τριετές πτυχίο οικονομικών επιστημών, δεν του πρόσφερε μια θέση εργασίας.

Όπως ανέφερε ο Ιταλός υπουργός, πριν πέντε χρόνια, σε μέιλ που είχε αποστείλει στο πανεπιστήμιο για να ζητήσει δουλειά, ο δράστης είχε αποκαλέσει «μπάσταρδους» τους χριστιανούς και είχε προσθέσει ότι «μπορούσε να κάψει τον Ιησού».

Στην συνέχεια, όμως, σε νέο μέιλ του είχε ζητήσει συγγνώμη και το 2022 οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας του είχαν διαγνώσει σοβαρή ψυχική διαταραχή.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε, τέλος, ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες «δεν προέκυψαν αποδείξεις που να συνδέονται με οργανωμένη, εξτρεμιστική ισλαμιστική δράση» και ούτε στοιχεία που συνήθως χαρακτηρίζουν έναν τρομοκράτη ο οποίος ετοιμάζει βίαιες επιθέσεις.

Παρά ταύτα, οι ανακριτές θα εμβαύνουν, για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις για ενδεχόμενη δράση ενός «μοναχικού λύκου».

Ενός ανθρώπου, δηλαδή, ο οποίος δεν έχει καμία επαφή με τρομοκρατικές ομάδες, αλλά σχεδιάζει και πραγματοποιεί επιθέσεις, χωρίς την βοήθεια τρίτων προσώπων.

Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.