istock 1431223248 1200x675 1 1200x630.jpg

Στην ημερήσια διάταξη των πρεσβευτών της ΕΕ εντάχθηκαν το δάνειο ύψους 90 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία και το 20ό πακέτο κυρώσεων, τα οποία εγκρίθηκαν σε επίπεδο Coreper και προωθούνται πλέον για τελική έγκριση μέσω γραπτής διαδικασίας στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Ειδικότερα, το δάνειο προς την Ουκρανία και το πακέτο κυρώσεων αναμένεται να ολοκληρωθούν τυπικά αύριο (23.4.2026) το απόγευμα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Κυπριακής Προεδρίας, σημειώνοντας ότι η Λευκωσία εργάστηκε αδιάκοπα για τη συνέχιση της στήριξης προς το Κίεβο και την ενίσχυση της πίεσης προς τη Ρωσία.

Η έγκριση των μέτρων συνδέεται και με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ουγγαρία, οι οποίες φαίνεται να επηρέασαν το κλίμα στο εσωτερικό της ΕΕ.

Μέχρι πρότινος η Βουδαπέστη είχε μπλοκάρει αποφάσεις που απαιτούν ομοφωνία, καθυστερώντας πακέτα κυρώσεων και χρηματοδοτικής βοήθειας, ωστόσο μετά τις αλλαγές στην ηγεσία της χώρας παρατηρείται μεγαλύτερη διάθεση για συμβιβασμό και συνεργασία, γεγονός που διευκόλυνε την προώθηση των αποφάσεων.

Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.