istock 1024817754 1200x675 1 1200x630.jpg

Την ένταξη της ευπαθούς κοινωνικής ομάδας των ΑμεΑ (με πιστοποιημένη αναπηρία τουλάχιστον 67%) στην κατηγορία 1 του άρθρου 128 του ν. 5264/2025, σχετικά με τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, από τις τράπεζες – μέλη της.

Πιο συγκεκριμένα, θα τους εντάξουν στην ομάδα της κατά 50% βελτιωμένης μετατροπής της ισοτιμίας, με σταθερό επιτόκιο 2,3% για όλη τη διάρκεια του δανείου σε ελβετικό φράγκο, χωρίς περαιτέρω έλεγχο εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Το σχετικό πιστοποιητικό ένταξης στην Κατηγορία 1 βάσει του παραπάνω ποσοστού αναπηρίας θα εκδίδεται από την πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.