michael halbye1 1200x630.jpg

Πέθανε σε τραγικό δυστύχημα στις Eλβετικές Άλπεις κορυφαίο στέλεχος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας ενώ έκανε σκι.

Ο Michael Halbye βρισκόταν για διακοπές στο πολυτελές θέρετρο Verbier στις Ελβετικές Άλπεις ενώ συνέβη το δυστύχημα το Σάββατο, 12 Απριλίου 2025. Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος και στέλεχος της Lego, διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία.

Ο ίδιος ήταν Αντιπρόεδρος της Kirkbi, της επενδυτικής εταιρείας που διαχειρίζεται την περιουσία δισεκατομμυρίων ευρώ της οικογένειας της Lego και ελέγχει τον παγκόσμιο κολοσσό των παιχνιδιών.

Ο επικεφαλής της Lego Kirk Kristiansen, δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένος» από τον θάνατο του στενού του συνεργάτη.

«Οι σκέψεις και η φροντίδα μας είναι με την οικογένεια του Μίκαελ και τους αγαπημένους του», ανέφερε.

«Θα μας λείψει ως Αντιπρόεδρος, αλλά κυρίως ως άνθρωπος». 

Ο Halbye ήταν επίσης στενός φίλος και έμπιστος της βασίλισσας Μαίρης και του βασιλιά Φρειδερίκου της Δανίας, με τους οποίους είχε παραστεί σε πολλές βασιλικές εκδηλώσεις και οικογενειακές στιγμές όλα αυτά τα χρόνια.

Σε μια συγκινητική δήλωση, η βασίλισσα Μαίρη τον χαρακτήρισε «πολύτιμο συνεργάτη και πιστό φίλο», ενώ μίλησε για «μεγάλη προσωπική απώλεια» λόγω του ξαφνικού του θανάτου στις διακοπές.

Tο τραγικό συμβάν σημειώθηκε μόλις μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός Βρετανού σκιέρ, ο οποίος έχασε τον έλεγχο σε πίστα των ελβετικών Άλπεων και κατέληξε σε παρακείμενο ποτάμι.

Πληροφορίες από Dailymail

Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.