Ένα αγόρι 13 χρονών νοσηλεύεται με κάταγμα στο κρανίο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, μετά από σοβαρό τραυματισμό πού υπέστη, κατά τη διάρκεια bullying που υπέστη από συμμαθητές, ενώ στην αρχή είχε αποδοθεί σε διαδικτυακό challenge.
Όλα έγιναν την Παρασκευή το πρωί στη διάρκεια διαλείμματος. Εννέα συμμαθητές του μεγαλύτερης ηλικίας, 15 ετών, φέρεται να τον έπιασαν, τον πέταξαν στον αέρα, σε ύψος δύο μέτρων και τον άφησαν να σκάσει με το κεφάλι σε σκαλοπάτι.
Σύμφωνα με την Διοικήτρια του νοσοκομείου, Ασπασία Ρηγοπούλου, το παιδί βρίσκεται εκτός κινδύνου.
Ο 13χρονος μεταφέρθηκε και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου, αφού υπεβλήθη σε αξονική εγκεφάλου, διαπιστώθηκε πως δεν είχε κάποιο εσωτερικό αιμάτωμα, ώστε να κριθεί αναγκαία χειρουργική επέμβαση.
Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα (14/4), έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί και σε μαγνητική τομογραφία κι αν όλα πάνε καλά, κάτι για το οποίο αισιοδοξούν οι ιατροί του Καραμανδανείου, το παιδί θα πάρει εξιτήριο.
«Δεν έγινε με τη θέλησή του»
Η οικογένειά του υποστηρίζει ότι δεν συμμετείχε σε κανένα διαδικτυακό παιχνίδι πρόκλησης με τη θέλησή του, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό, αλλά ότι έπεσε θύμα bullying.
Συγκεκριμένα, ο 13χρονος είπε στους γονείς του ότι τίποτα δεν έγινε με τη θέλησή του και πως δεν συμμετείχε σε κανένα challenge.
Όπως είπε στο Star, από θαύμα το παιδί του δεν έπαθε κάτι χειρότερο.
Ο πατέρας του προχώρησε σε μηνύσεις και η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις πέντε ανηλίκων.
Πέντε συλλήψεις μαθητών για τον τραυματισμό του 13χρονου
Πέντε 14χρονοι μαθητές συνελήφθησαν την Κυριακή για τον τραυματισμό του 13χρονου.
Οι μαθητές αντιμετωπίζουν την κατηγορία της «πρόκλησης σωματικής βλάβης σε ανήμπορο να αντιδράσει άτομο».
Οι πέντε μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι και σύμφωνα με πληροφορίες, αρνούνται ότι είχαν σκοπό να τραυματίσουν τον 13χρονο. Μάλιστα, στην κατάθεσή τους ανέφεραν πως συμμετείχε στο «Superman Challenge» με την θέλησή του.
Στο «κάδρο» της έρευνας έχουν μπει και οι καθηγητές του Γυμνασίου που θα έπρεπε να επιτηρούν τους μαθητές στο προαύλιο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και έχει σχηματιστεί δικογραφία για σωματική βλάβη από αμέλεια.
Πηγή: www.diaforetiko.gr
