katharadef 3 1 1200x630.jpg

Οι γίγαντες είναι το τέλειο συνοδευτικό πιάτο για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και παράλληλα θρεπτικοί και πεντανόστιμοι. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό γίγαντες μουλιασμένους στο νερό από το προηγούμενο βράδυ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σουρώνεις καλά τους γίγαντες ρίχνεις νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτεις τους γίγαντες και τους αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 50 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αφαιρώντας τον αφρό
  • Τους σουρώνεις μόλις είναι έτοιμοι και κρατάς 200 ml από το νερό
  • Ρίχνεις σε ένα μικρό τηγανάκι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το σέλερι και τα καρότα και για 5 περίπου λεπτά
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βάζεις τους γίγαντες σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και προσθέτεις τα σοταρισμένα λαχανικά, τη ντομάτα κονκασέ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό από τους γίγαντες, τον άνηθο αλάτι και πιπέρι
  • Αφήνεις τους γίγαντες να ψηθούν για 1 περίπου ώρα
  • Σερβίρεις με ζεστό ψωμί.

Photo: iStock

Ετικέτες ΓΙΓΑΝΤΕΣ,ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πηγή: www.tlife.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.