1200x675 cmsv2 c767c8ce 1bd8 57f5 98a2 dcfab84bd07b 7730622.webp.webp

Μέτρα αποκλεισμού των κινητών τηλεφώνων των μαθητών από τα σχολεία είναι στα άμεσα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα, με αποβολή απειλούνται και οι μαθητές εκείνοι οι οποίοι θα εκθέτουν συμμαθητές τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να βάλει οριστική φραγή στην χρήση των κινητών τηλεφώνων μέσα στα σχολεία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα ολοένα αυξημένα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού και ψηφιακής βίας.

Όσοι μαθητές αναρτούν βίντεο τα οποία είτε γελοιοποιούν είτε κακοποιούν είτε απλά να προβληματίζουν και να φέρνουν σε δύσκολη θέση τους συμμαθητές τους θα αποβάλλονται από το σχολείο.

Η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία δεν είναι κάτι καινούργιο ωστόσο τηρείται ελάχιστα από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου παρά τις υποδείξεις των καθηγητών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μέσα από καταγγελίες έχει διαπιστωθεί πως το κινητό τηλέφωνο είναι το βασικό εργαλείο μερίδας μαθητών προκειμένου να κάνουν επίδειξη ισχύος στην σχολική κοινότητα.

Έτσι, το Υπουργείο Παιδείας, μελετώντας τις επιτυχημένες πρακτικές άλλων χωρών στις εκπαιδευτικές μονάδες έχει δημιουργήσει ένα «ποινολόγιο» με διαβαθμισμένες ποινές αναλόγως το παράπτωμα. Στόχος είναι να βελτιωθεί και η επίδοση των μαθητών.

Πηγή: www.diaforetiko.grgooglenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News