gaza 1 1200x630.jpg

Εκρήξεις ακούστηκαν το βράδυ της Κυριακής (06/07/2025) στο λιμάνι της Χοντέιντα στην Υεμένη σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού με εντολές εκκένωσης σε τρία λιμάνια στην Υεμένη, καθώς όπως ανέφερε θα χτυπούσε τις περιοχές αυτές λόγω των στρατιωτικών δραστηριοτήτων που διεξάγονται εκεί.

Οι IDF εξέδωσαν «επείγουσα» προειδοποίηση εκκένωσης για τρία λιμάνια που ελέγχονται από τους Χούτι στην Υεμένη, λέγοντας ότι σύντομα θα αποτελέσουν στόχο ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών.

 

Σε ανάρτησή του στο X, ο εκπρόσωπος των IDF στην αραβική γλώσσα, συνταγματάρχης Avichay Adraee, προειδοποιεί όσους βρίσκονται στα λιμάνια Ras Isa, Hodeidah και Salif στη δυτική ακτή να εκκενώσουν.

Προειδοποιεί επίσης όσους βρίσκονται μέσα στον σταθμό παραγωγής ενέργειας Ras Al-Katheeb στη Hodeidah να εκκενώσουν την περιοχή.


Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.