coruntitled.png

Για πρώτη φορά, μια γερμανική επιστημονική μελέτη δείχνει σε βίντεο αρουραίους να πιάνουν νυχτερίδες στον αέρα. Το βίντεο αυτό, εξηγεί τη μετάδοση ιών στον άνθρωπο από τα τρωκτικά. 

Η έρευνα έδειξε ότι αρουραίοι που κυνηγούν σε απόλυτο σκοτάδι, χρησιμοποιούν τα μουστάκια τους σαν ραντάρ, δηλαδή για να αισθάνονται τα ρεύματα αέρα από τα φτερά των νυχτερίδων. 

Αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο παθογόνα νυχτερίδων, όπως οι κορωνοϊοί και οι παραμυξοϊοί, μεταδίδονται στα τρωκτικά και από εκεί στον άνθρωπο. 

Η οικογένεια των παραμυξοϊών (paramyxovirus) έχει πάνω από 75 ιούς, συμπεριλαμβανομένων της παρωτίτιδας, της ιλαράς και των λοιμώξεων της αναπνευστικής οδού, και προστέθηκε στη λίστα των πανδημικών παθογόνων του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ προς παρακολούθηση το 2023.
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή: www.skai.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.