Έμεινα άυπνος για 48 ώρες εξαιτίας της european super.jpg

Η αποτυχημένη προσπάθεια μερικών από τα μεγαλύτερα κλαμπ του κόσμου, να δημιουργήσουν την European Super League, συγκλόνισε την ποδοσφαιρική κοινότητα. Ευτυχώς χάρη στις αντιδράσεις από εκατομμύρια φιλάθλους του αθλήματος αλλά και την αντίσταση της UEFA, το σχέδιο εγκαταλείφθηκε.

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Αλεξάντερ Τσέφεριν, παραχώρησε συνέντευξη σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρθηκε στις κρίσιμες ώρες που ακολούθησαν στη σύσταση της ESL, μέχρι και τη διάλυσή της, λίγο αργότερα.

Όσα είπε ο Τσέφεριν:

«Ήταν μία προδοσία από κοντινούς μου ανθρώπους. Άτομα που δύο μέρες πριν ήταν στο πλευρό μας, στηρίζοντας τις ιδέες μας (σ.σ. της UEFA). Πρώτα ήρθε ο θυμός, μετά το σοκ και μετά η επιρροή. Αυτό που ακολούθησε ήταν ότι είπα «ή τώρα ή ποτέ, είτε πέφτει το ποδόσφαιρο είτε παραμένει ζωντανό και το ίδιο ισχύει και για μένα». Όλα τα άλλα ήρθαν από ένστικτο.

Πρόκειται για ισχυρούς ανθρώπους. Έλαβα απειλές και προτάσεις να κάνω πίσω, ότι και καλά θα ήταν καλό για εμένα οικονομικά. Ωστόσο αν το έκανα δεν θα μπορούσα να κοιτάξω ποτέ τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Εκείνη τη στιγμή δεν θα μπορούσε κανένας να με πείσει να κάνω πίσω και να αποχωρήσω. Το στρες ήταν τεράστιο. Δεν κοιμήθηκα και δεν έφαγα για 48 ώρες.

Τη δεύτερη μέρα έλαβα ένα μήνυμα από έναν εκπρόσωπο εκ των των αγγλικών συλλόγων που μου είπε «Αύριο θα φύγουμε εμείς και άλλη μία ομάδα, αλλά ποιος σε συμβούλεψε; Εσύ μας σκότωσες». Εγώ τους απάντησα πως ηττήθηκαν από την UEFA. Θεωρώ ότι οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος είδαν πως ήμουν ειλικρινής και κέρδισα».

Πηγή: pressworld.eugooglenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News