titanic.jpg

Η επική ταινία «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον όταν κυκλοφόρησε το 1997 προκάλεσε έντονες συζητήσεις στους φανατικούς θαυμαστές της για το αν η ξύλινη σανίδα που έσωσε την «Ρόουζ», την οποία είχε υποδυθεί η Κέιτ Γουίνσλετ, στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού θα μπορούσε να σώσει και τον συμπρωταγωνιστή της «Τζακ», Λεονάρντο ντι Κάπριο.   

Σύμφωνα με τον BBC, ένας τυχερός απέκτησε την θρυλική πόρτα που έσωσε την Κέιτ Γουίνσλετ αλλά όχι τον Λεονάρντο ντι Κάπριο στην ταινία Τιτανικός, μέσω της δημοπρασίας «Treasures from Planet Hollywood» του Heritage Auctions έναντι 718.750 δολαρίων.

Ο νέος ιδιοκτήτης της θα μπορούσε τώρα αν θέλει να ελέγξει αν τελικά το κομμάτι ξύλου θα άντεχε εκτός από την Κέιτ Γουίνσλετ και τον ντι Κάπριο.

Στην ταινία, το ζευγάρι συνειδητοποιεί ότι υπάρχει χώρος μόνο για ένα άτομο πάνω στην πόρτα και ο «Τζακ» θυσιάζει τη ζωή του στα παγωμένα νερά, προκειμένου να σωθεί η αγαπημένη του «Ρόουζ».

Το ερώτημα αν τελικά ο θάνατος του πρωταγωνιστή ήταν αναγκαίος έχει απασχολήσει ππολύ τους φανς του «Τιτανικού», που το 2022 ο Τζέιμς Κάμερον απάντησε μία και καλή στο θέμα και μάλιστα «επιστημονικά».

Ο σκηνοθέτης είχε δηλώσει τότε πως έκανε ανάλυση, με τη βοήθεια ειδικού σε ζητήματα που αφορούν στην υποθερμία και μια σχεδία όπως εκείνη της ταινίας.

Στη συνέχεια τοποθέτησαν αισθητήρες σε δύο κασκαντέρ, που είχαν την ίδια μάζα σώματος με την Κέιτ Γουίνσλετ και τον Λεονάρντο ντι Κάπριο και τους έβαλαν σε παγωμένο νερό.

«Δοκιμάσαμε να δούμε αν θα μπορούσαν να είχαν επιβιώσει με διάφορες μεθόδους. Η απάντηση ήταν ότι δεν υπήρχε τρόπος να επιβιώσουν και οι δύο. Μόνο ο ένας θα επιζούσε», είχε ξεκαθαρίσει ο Τζέιμς Κάμερον.

Επιπλέον, ο σκηνοθέτης είχε επικαλεστεί μια λιγότερο επιστημονική λογική σύμφωνα με την οποία:

«Ο Τζακ έπρεπε να πεθάνει. Είναι σαν τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα. Είναι μια ταινία για την αγάπη, τη θυσία και τη θνητότητα. Η αγάπη μετριέται από τη θυσία».

Το περίτεχνο κομμάτι ξύλου το οποίο είχε τις περισσότερες προσφορές ανάμεσα σε 1.600 εμβληματικά αντικείμενα ταινιών ήταν «στην πραγματικότητα, μέρος του πλαισίου της πόρτας που βρισκόταν στην είσοδο του σαλονιού της πρώτης θέσης του σκηνικού της ταινίας.

Στην ίδια δημοπρασία μεταξύ άλλων πωλήθηκε έναντι 125.000 δολαρίων, το φόρεμα που φορούσε η Κέιτ Γουίνσλετ στην τελευταία σκηνή της ταινίας, το μαστίγιο του Χάρισον Φορντ από το «Temple of Doom» συγκεντρώνοντας 525.000 δολάρια.

Ακόμα, το τσεκούρι του Τζακ Νίκολσον από το «The Shining» πωλήθηκε για 125.000 δολάρια, στην ίδια τιμή με τη μαύρη στολή που φορούσε ο Τόμπι Μαγκουάιρ στο Spider-Man 3.

Πληροφορίες από BBC, Guardian

Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News