drastes eyp 1200x675 1 1200x630.jpg

Οι δύο Τούρκοι που είχαν συλληφθεί στη Βουλγαρία και κατηγορούνται για συμμετοχή στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς εναντίον στελεχών της ΕΥΠ, τον προηγούμενο μήνα, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης εκδόθηκαν στην Ελλάδα.

Είχαν συλληφθεί λίγες μέρες μετά το επεισόδιο με τα στελέχη της ΕΥΠ στην πόλη Σβίλενγκραντ της Βουλγαρίας κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπου είχαν διαφύγει. ‘Αμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την έκδοσή τους στην χώρα μας και τις τελευταίες ώρες Βούλγαροι αστυνομικοί τούς παρέδωσαν σε Έλληνες συναδέλφους τους, στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Οι δύο Τούρκοι, 23 και 43 ετών, που διώκονται για κακουργηματικές πράξεις, αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για να απολογηθούν στην 5η τακτική ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση. 

Είχε προηγηθεί η σύλληψη του 49χρονου συμπατριώτη τους και βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση – οδηγού του τζιπ που άνοιξε πυρ – στο χωριό Κάτω Βυρσίνη, στην ορεινή Ροδόπη. Απολογήθηκε ήδη και αποφασίστηκε η προσωρινή του κράτηση.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι ενήργησε υπό το βάρος φόβου και πανικού, θεωρώντας ότι απειλείται – όπως είπε – από ανθρώπους που συνδέονται με τις μυστικές υπηρεσίες της πατρίδας του. «Σε καμία περίπτωση δεν θα ενεργούσα έτσι εάν γνώριζα ότι ήταν άνθρωποι της ΕΥΠ», απολογήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητώντας συγγνώμη για την πράξη του.

Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.