Στο θέμα των παρακολουθήσεων, στις εκδηλώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο, αλλά και στην φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, αναφέρθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Paralapolitika 90,1 fm». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε στις επιθέσεις της Τουρκίας μετά την μεγάλη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι η πίεση στον Έβρο, καθώς κάθε βράδυ οι γείτονές μας στέλνουν περί τους 1.500 παράνομους μετανάστες. Όπως είπε ο υπουργός, οι άνθρωποι αυτοί επιχειρούν να φτάσουν στα σύνορα αλλά αποθαρρύνονται από την παρουσία της αστυνομίας και του ελληνικού στρατού.

Σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας μετά την αιματηρή τρομοκρατική ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επανέλαβε: «Φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας και δεν επιτρέπουμε την είσοδο τρομοκρατών στη χώρα μας. Η Ελλάδα ουδέποτε φιλοξένησε τρομοκράτες, είναι κράτος δικαίου, είναι η χώρα που συμβάλει στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή».

Τι είπε για παρακολουθήσεις και ΕΥΠ

«Τα θέματα για τις υποκλοπές, αν έγιναν ή δεν έγιναν απασχολούν περισσότερο την πλατεία Κολωνακίου και όχι τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση Novartis Νο 2 και τόνισε ότι το λέει τόσο απαξιωτικά «γιατί ακόμα και αυτοί που τα καταγγέλλουν, καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχουν εγκλήματα και ότι δεν έχουν στοιχεία, και αν έχουν οφείλουν να τα καταθέσουν στη δικαιοσύνη».

«Δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρό και πειστικό να εμφανίζουν κάποιοι με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο ένα πλαίσιο κατασυκοφάντησης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και της ΝΔ επειδή δεν έχουν να πουν τίποτα για τα πραγματικά θέματα που ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποποινικοποίησε την εμπορία και κατοχή παράνομων λογισμικών και πρέπει να δώσει απαντήσεις.

Για τον εκσυγχρονισμό της ΕΥΠ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε αυτήν τη θεσμική πρωτοβουλία και ήδη ξεκίνησε η διαβούλευση, υπογραμμίζοντας πως οι ρυθμίσεις είναι θετικές γιατί εκσυγχρονίζουν όλο το πλαίσιο λειτουργίας και δίνουν εγγυήσεις καλύτερης λειτουργίας προς την ελληνική κοινωνία.

Στο 90% η εξιχνίαση των εγκλημάτων για το 2022

Όσον αφορά στις εξιχνιάσεις των εγκλημάτων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι το 2022 το ποσοστό εξιχνίασης δολοφονιών και αποπειρών για δολοφονίες από την Ελληνική Αστυνομία ξεπερνά το 90%. «Δεν υπάρχει για εμάς οποιαδήποτε υπόθεση που να έχει κλείσει αν δεν έχει εξιχνιαστεί πλήρως. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακρίσεις», πρόσθεσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε διαδηλωτές και κόμματα της αντιπολίτευσης «να συμβάλλουν με υπεύθυνη στάση για να αποφευχθούν πλήρως επεισόδια στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου και να απομονωθούν όσοι θέλουν να τα δημιουργήσουν». «Εμάς μας ενδιαφέρει να υπάρξει ειρηνικός εορτασμός της 49ης επετείου. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της για να συμβάλλει -στο μέγεθος της ευθύνης της- στη διατήρηση της ειρήνης και της κοινωνικής γαλήνης στο κέντρο της Αθήνας και παντού σε όλη τη χώρα», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.grgooglenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News