soup 11 1200x630.jpg

Σούπα με καρότα έχεις σίγουρα δοκιμάσει ή φτιάξει εσύ η ίδια. Σήμερα σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις και πορτοκάλι μαζί. Θα ξετρελαθείς. 

Συστατικά

  • 1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 1 ½ κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ. γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις καρότα για  10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι, το πορτοκάλι, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύεις και τα αφήνεις να βράσουν για 20 περίπου λεπτά
  • Αποσύρεις την κατσαρόλα από την εστία και περιμένεις να κρυώσει
  • Την αδειάζεις στο μπλέντερ, προσθέτεις την πάπρικα, το τζίντζερ, το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και το μέλι και τα χτυπάς μέχρι να γίνει πολτός.
  • Την βάζεις και πάλι στην κατσαρόλα, ανάβεις την εστία και την αφήνεις να πάρει μια βράση
  • Προσθέτεις αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται και σερβρίρεις με μια κουταλιά γιαούρτι (προαιρετικά) και λίγη ακόμη πάπρικα.

Photo: iStock

Ετικέτες ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ,ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Πηγή: www.tlife.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News