risotto 15 1200x630.jpg

Συστατικά

  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλιτζάνι ρύζι
  • 1/3 του φλιτζανιού κάστανα
  • 1/2 φλιτζάνι ροζέ κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
  • 2/3 φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1/4 κουτ. του γλυκού καυτερό πιπέρι
  • 1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις αρχικά τα κρεμμύδια για 7 περίπου λεπτά μέχρι να καραμελώσουν
  • Προσθέτεις το ρύζι και το αφήνεις να βράσει, ανακατεύοντας αρκετά συχνά
  • Περιχύνεις το ροζέ κρασί, ανακατεύεις και αφήνεις το ρύζι να απορροφήσει το κρασί  για περίπου 7 λεπτά
  • Συνεχίζεις να ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, προσθέτοντας κάθε 5 λεπτά από ένα ζωμό κοτόπουλου και μερικά κάστανα
  • Απομακρύνεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτεις τον πουρέ κολοκύθας, το καυτερό πιπέρι και την παρμεζάνα
  • Ανακατεύεις πάρα πολύ καλά, μέχρι το τυρί να λιώσει και να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα
  • Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και σερβίρεις.
Ετικέτες ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Πηγή: www.tlife.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News