νιόκι 1200x630.jpg

Τα νιόκι είναι τα ωραιότερα ζυμαρικά και ταιριάζουν τέλεια με το μπρόκολο. 

Συστατικά

  • 350 γρ. φρέσκια νιόκι
  • 200 γρ. μπρόκολο, καλά καθαρισμένο και κομμένο
  • 3 κ.σ. σούπας τυρί κρέμα
  • 1/2 κ.σ. γλυκιά μουστάρδα
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κατεψυγμένο αρακά
  • 1 κ.σ. ξηροί καρποί τριμμένοι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το τυρί κρέμα, την μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Αφήνεις στην άκρη.
  • Γεμίζεις μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και μόλις βράσει προσθέτεις το μπρόκολο. Βράζεις το μπρόκολο για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτεις τα νιόκι. Ανακατεύεις μία φορά, κλείνεις το καπάκι και βράζεις για δύο λεπτά.
  • Παράλληλα, τσιγαρίζεις αρχικά λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Προσθέτεις τον αρακά και σοτάρεις για 5 λεπτά.
  • Μόλις πάρει το χρώμα και μικρύνει σε μέγεθος, περνάς από το τηγάνι για ένα λεπτό το μπρόκολο και τα νιόκι.
  • Μεταφέρεις σε ένα πιάτο, περιχύνεις το αρχικά μείγμα του μπολ, ανακατεύεις παντού, ώστε να γίνει ομοιόμορφο.
  • Σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: www.tlife.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News