jam 1200x630.jpg

Τα ροδάκινα είναι φρούτα εποχής και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να φτιάξεις λαχταριστή μαρμελάδα που συντηρείται για μήνες. 

Συστατικά

  • Κρατάς στην άκρη 10 κουκούτσια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθετείς τα κουκούτσια σε μία πετσέτα και τα σπας με γουδοχέρι
  • Κρατάς το εσωτερικό τους που μοιάζει με αμύγδαλο
  • Ρίχνεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα ροδάκινα και τη ζάχαρη και τα βράζεις για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με την ξύλινη κουτάλα
  • Αφαιρείς τον αφρό που συγκεντρώνεται
  • Μόλις δεν έχει πλέον αφρό ρίχνεις το εσωτερικό από τα κουκούτσια
  • Ανακατεύεις και περιμένεις να πήξει η μαρμελάδα
  • Προσθέτεις τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύεις και την αφήνεις να βράσεις για 2 λεπτά ακόμη πριν την αφαιρέσεις από την εστία
  • Την μοιράζεις σε γυάλινα βάζα φροντίζοντας να τα γεμίσεις μέχρι επάνω
  • Γυρίζεις τα βαζάκια ανάποδα και τα αφήνεις μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα
  • Μέχρι να την ανοίξεις τη διατηρείς σε δροσερό σημείο που δεν το βλέπει ο ήλιος.

Κεντρική photo: iStock

Ετικέτες ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ,ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Πηγή: www.tlife.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News