dolmades 1200x630.jpg

Οι λαχανοντολμάδες είναι το απόλυτο ελληνικό πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. 

Συστατικά

  • 1 μεγάλο λάχανο
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κρεμμύδια
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ κορν φλάουρ
  • 2-3 κ.σ βούτυρο
  • 2 κρόκους αυγών
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • ρίγανη
  • Δυόσμο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αφαιρείς προσεκτικά τα φύλλα από το λάχανο
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα βράζεις για 5 περίπου λεπτά
  • Τα γυρίζεις μέσα στην κατσαρόλα απαλά και τα αφήνεις για 5 ακόμη λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Κόβεις τα κοτσάνια από τα φύλλα και τα στρώνεις στην κατσαρόλα
  • Ανακατεύεις τον κιμά με τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τον δυόσμο, τα κρεμμύδια, το μισό φλιτζάνι λάδι, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι
  • Βάζεις σε κάθε φύλλο δυο κουταλάκια κιμά και τυλίγεις τους ντολμάδες
  • Τους τοποθετείς στην κατσαρόλα σφιχτά τον ένα με τον άλλο για να μην ανοίξουν
  • Όταν αρχίσουν να παίρνουν βράση τους σκεπάζεις με ένα πιάτο μέσα στην κατσαρόλα
  • Ρίχνεις στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και νερό όσο χρειάζεται για να τους σκεπάσει
  • Τους αφήνεις σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για περίπου 1 ώρα
  • Σουρώνεις τους ντολμάδες και κρατάς το ζουμί τους
  • Βάζεις σε ένα μικρό σκεύος το βούτυρο να ζεσταθεί, το κορν φλάουρ να τραβήξει το βούτυρο και να καβουρδιστεί ελαφρά και προσθέτεις σιγά,σιγά το ζουμί από τους λαχανοντολμάδες
  • Όταν πήξει ελαφρά προσθέτεις τους κρόκους, και το χυμό λεμονιού
  • Ρίχνεις ελάχιστο αλάτι
  • Σερβίρεις τους λαχανοντολμάδες με την σάλτσα αυγολέμονο.

Photo: iSTock

Ετικέτες ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ

Πηγή: www.tlife.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News