sygkentrosi40.jpg

Συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, το απόγευμα της Παρασκευής (15.09.2023). 

Με κεντρικό σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα και την εγκληματική πολιτική» διαδήλωσαν στο Σύνταγμα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές στο συλλαλητήριο «δίνουν απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ήδη συζητιέται στη Βουλή ενώ δυναμώνουν τη διεκδίκηση και την αλληλεγγύη για τις επείγουσες ανάγκες του λαού της Θεσσαλίας, που υποφέρει μετά την πρόσφατη πλημμύρα».

Ταυτόχρονα κάλεσαν στην προετοιμασία την απεργίας την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, όπως ήδη έχουν αποφασίσει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια Σωματεία.

Στο Σύνταγμα έτο παρών έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πρώτος ομιλητής στο αποψινό συλλαλητήριο ήταν ο Άγγελος Θωμόπουλος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων και μέλος της ομάδας θεσσαλών φοιτητών στην Αθήνα. «Οι φοιτητές και ιδιαίτερα οι φοιτητές που είμαστε από τη Θεσσαλία, βρισκόμαστε σήμερα εδώ και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τα εργατικά σωματεία, κάνοντας ξεκάθαρο πως το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έγινε στο τόπο μας δεν θα ξεχαστεί και θα φροντίσουμε εμείς για αυτό» τόνισε.

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε εκείνες τις εφιαλτικές πρώτες ώρες. Την αγωνία και το άγχος για το αν ζουν οι δικοί μας, το τηλεφώνημα που περιμέναμε για να μας που αν ζούνε. Γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα ουρλιαχτά των γιαγιάδων μας όταν έμπαινε το νερό στα σπίτια και φώναζαν βοήθεια, γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους γνωστούς και τους φίλους μας που την έβγαλαν πάνω στις σκεπές ένα ολόκληρο βράδυ. Επειδή εν τέλει δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι εξαιτίας της εγκληματικής τους πολιτικής χάθηκαν ζωές, χάθηκαν τα σπίτια μας, οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής. Δεν θα ανεχτούμε άλλο μία πολιτική του “πάμε κι όπου βγει” και για μας πάντα βγαίνει καταστροφές, νεκροί, εμπόδια, ταξικοί φραγμοί και για τους λίγους βγαίνει μπίζνες, χρήμα, επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις» πρόσθεσε.

«Η οργή και η αγανάκτηση που μας πνίγει όλους μας, μπορεί και πρέπει να γίνει αγώνας και διεκδίκηση, γιατί αν κάτι μπορεί να ξελασπώσει τη ζωή μας είναι μόνο ο δικός μας αγώνας, η αλληλεγγύη μας, η διεκδίκηση. Εξάλλου αυτό που είδαμε όλοι μπροστά στα μάτια μας, είναι ότι αυτό το κράτος μας έπνιξε και αυτός ο λαός μας έσωσε» επισήμανε.

Ο Άγγελος Θωμόπουλος τόνισε, τέλος, ότι «μόνο στη δικιά μας δύναμη μπορούμε να βασιστούμε. Έτσι συνεχίζουμε. Σε κοινό βηματισμό μαζί με τα εργατικά σωματεία όπως κάνουμε σήμερα, όπως θα κάνουμε και τη Κυριακή που θα συμμετέχουμε στην αποστολή εθελοντών που θα πάει στη Θεσσαλία για να βοηθήσει σε ότι υπάρχει ανάγκη. ‘Αλλωστε αυτό που επιβεβαιώνεται και τώρα είναι πως “Μόνο ο λαός, θα σώσει το λαό”. Αυτός είναι ο δρόμος που χρειάζεται να ακολουθήσουμε. Για αυτό καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια από τη Θεσσαλία να έρθει σε επαφή με το Φοιτητικό του Σύλλογο, κανένας δεν θα ναι μόνος τους. Κάνουμε πράξη το όλοι για έναν και ένας για όλους».

Πηγή: www.newsit.grgooglenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News