psixiko 44xronos neo.jpg

Την Πέμπτη θα απολογηθεί στον ανακριτή ο 44χρονος που συνελήφθη για την εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου της Μυκόνου στο Ψυχικό.

Η Αστυνομία είχε προχωρήσει από το βράδυ της Παρασκευής στην προσαγωγή του 44χρονου για την υπόθεση δολοφονίας και η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη του Σάββατο.

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του μετά από ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας, αναγνωρίζοντας τον σωματότυπό του.

Μετά τη δολοφονία του 54χρονου, ο 44χρονος φέρεται να έφυγε με το σκούτερ προς του Ζωγράφου, εκεί όπου άλλαξε μεταφορικό μέσο και πήρε μια μηχανή μεγάλου κυβισμού.

«Συνεχίζεται η έρευνα για τον ηθικό αυτουργό»

Μιλώντας στο Mega η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, τόνισε:

«Έδρασαν όπως έπρεπε οι εμπειρότατοι αστυνομικοί την κατάλληλη στιγμή. Κατάφεραν να μη χάσουν χρόνο και να μη δώσουν χρόνο στον άνθρωπο αυτόν να εξαφανίσει και τα τελευταία στοιχεία που θα τους οδηγούσε στο ότι είναι ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας. Ο άνθρωπος αυτός προσήχθη την στιγμή που ετοιμαζόταν να απομακρυνθεί, ίσως, από την Αττική και να εξαφανίσει τα τελευταία ίχνη που θα μας δώσουν ακόμα περισσότερα στοιχεία για να ενισχύσουμε την κατηγορία».

«Υπάρχει η δική του μηχανή με την οποία κινήθηκε στη συνέχεια, η οποία βρίσκεται στα εγκληματολογικά. Το σκούτερ το οποίο φέρεται ότι χρησιμοποίησε για τη δολοφονία δεν έχει βρεθεί ακόμα, όμως θα ήταν πολύ δύσκολη η εξιχνίαση αν χάνονταν και τα τελευταία στοιχεία που καταφέραμε και βρήκαμε την στιγμή που προσήχθη αυτός ο άνθρωπος. Είναι πολύ σημαντικά για εμάς», υπογράμμισε.

«Οι αστυνομικοί βρίσκονταν στην περιοχή από την οποία προσήχθη ο άνθρωπος, αναζητώντας και άλλες πληροφορίες για την κίνηση του δράστη την ημέρα της ανθρωποκτονίας, έχοντας στο μυαλό τους το ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, όμως δεν γνώριζαν ότι θα βρεθούν μπροστά στον άνθρωπο αυτόν την στιγμή που θα μπορούσε ίσως να διαφύγει και να καταστρέψει σημαντικά στοιχεία. (…) Ο άνθρωπος αυτός, παρόλο που γνωρίζουν το παρελθόν του στην Ασφάλεια γιατί έχουν ξανασχοληθεί, δεν γνωρίζουν πώς κατάφερε και αποφυλακίστηκε και με τι όρους βρίσκεται έξω. Αναζητούμε να δούμε πώς βρισκόταν εκτός φυλακής. Ένα διάστημα είχε φυλακιστεί και σε αγροτικές φυλακές αλλά δεν γνωρίζω αν στη συνέχεια υπήρξε και άλλο δικαστήριο και απόφαση που να τον αθωώνει ίσως για κάποιες πράξεις ή να του δίνει τη δυνατότητα να αποφυλακιστεί», επισήμανε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., «το περιβάλλον του δε βοήθησε ιδιαίτερα την έρευνα του Ανθρωποκτονιών, όμως υπάρχουν στοιχεία. Υπάρχουν άλλα στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως δράστη, μέχρι στιγμής. Την Πέμπτη πρόκειται να απολογηθεί στον ανακριτή. Υπάρχουν πολύ δυνατά στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως τον δράστη της εκτέλεσης».

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όντως και τα κινητά που βρέθηκαν και τα υπόλοιπα δεδομένα που εξετάζει η Ασφάλεια θα βοηθήσουν, γιατί σε ένα τέτοιο έγκλημα που θεωρούμε ότι ο φυσικός αυτουργός δεν ήταν και ο ηθικός, πρέπει να βρούμε και τον ηθικό αυτουργό. Συνεχίζεται η έρευνα του Ανθρωποκτονιών. Δεν ελέγχουμε παράνομες δραστηριότητες του θύματος, ελέγχουμε τι από την προσωπική ή επαγγελματική του ζωή μπορεί να ενόχλησε κάποιον και να οδήγησε στη δολοφονία του. Ακόμα δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για αυτό», κατέληξε.

Τι τον πρόδωσε

οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών, σχηματίζοντας το προφίλ του 44χρονου συλληφθέντα για την εκτέλεση του τοπογράφου της Μυκόνου στο Ψυχικό, λένε ότι έχουν να κάνουν με έναν ψυχρό δολοφόνο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ακόμα και όταν κλαίει, για να συγκινήσει, είναι σίγουρο ότι μπορεί την ίδια στιγμή να σε πνίξει», εντούτοις ήξεραν ότι πρόκειται παράλληλα για ένα άτομο παρορμητικό και κυκλοθυμικό, που κυριεύεται από το θυμικό, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε λάθη.

Λάθη επί λαθών, πάντα επαναλαμβανόμενα, και κυρίως μοιραία για τον 44χρονο που συνελήφθη για την εκτέλεση του 54χρονου στο Ψυχικό.

Ένα από αυτά, είναι η μανία του 44χρονου να κρατάει τα ρούχα που χρησιμοποιούσε σε κάθε ακραία παραβατική του συμπεριφορά, από τις ληστείες που διέπραττε από το μακρινό 2019 όταν ήταν έγκλειστος στις φυλακές Τίρυνθας και την «κοπανούσε» με τη βοήθεια σωφρονιστικών υπαλλήλων, μέχρι τα ιμάτια και τον ειδικό εξοπλισμό, τη «ζώνη μέσης», που φορούσε στις 2 Ιουλίου για να κουβαλάει τα δύο 9άρια πιστόλια, που «άδειασε» στο κεφάλι του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό, στην εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου με την εντολή που είχε λάβει από πρόσωπο του νησιού των ανέμων, που ήθελε να τον εξοντώσει, γιατί τον θεωρούσε εμπόδιο στα σχέδια του.

Και στις δύο περιπτώσεις, η αδυναμία του αυτή ήταν που τον «έδωσε» στο πιάτο των αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η ζώνη στην οποία βρέθηκε η πυρίτιδα, δεν είναι η κλασική ζώνη, αλλά η λεγόμενη «ζώνη μέσης», η οποία φέρει δύο θήκες, στη μία εκ των οποίων τοποθετείται όπλο και στην άλλη τη μικρότερη, αντικείμενα που ο 44χρονος χρησιμοποίησε για να κρύψει το δεύτερο 9άρι πιστόλι.

Οι ίδιες «πηγές» λένε πως εκτός από τα 4 κινητά τηλέφωνα και τις 2 κάρτες sim, το GPS tracker που βρέθηκε, και το οποίο κάνουν «φύλλο και φτερό», θα «καρφώσει» τις διαδρομές του 44χρονου κατηγορούμενου δολοφόνου τόσο πριν όσο και μετά την εκτέλεση της 2ας Ιουλίου στο Ψυχικό και θα δώσει στους διώκτες του ειδικές κατευθύνσεις.

Η ειδική ζώνη «μίλησε» και τον έδειξε

Οι έρευνες των αρχών κινούνται με γοργούς ρυθμούς. Τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, στα ρούχα του 44χρονου κακοποιού και κατηγορούμενου δολοφόνου «μίλησαν». Σε πρώτη φάση, οι επιστήμονες των Εργαστηρίων εστίασαν στην ειδική ζώνη που φορούσε ο 44χρονος. Πρόκειται για ένα ειδικό εξάρτημα και όχι φυσικά για την κλασική ζώνη αλλά για έναν ιμάντα, ο οποίος είναι αρκετά φαρδύς και φέρει ειδική θήκη για όπλο και άλλη μία θήκη για αντικείμενα.

Στις δύο θήκες αυτές, ο 44χρονος, είχε τοποθετήσει τα δύο 9άρια πιστόλια που ήταν «καθαρά» για να εκτελέσει τον 54χρονο. Σε αυτή τη ζώνη, τη λεγόμενη «ζώνη μέσης», εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας. Ένα σημαντικό στοιχείο που «δένει» την υπόθεση. Και αυτό λένε οι αστυνομικοί πως ήταν το λάθος του.

Αντί να την ξεφορτωθεί, όπως φρόντισε να κάνει με τα δύο «καθαρά» πιστόλια που χρησιμοποίησε, επέλεξε να την κρατήσει, με αποτέλεσμα αυτή η λάθος κίνηση να είναι και μια από αυτές που τον «καίνε».

Στο μικροσκόπιο το gps tracker

Ένα σημαντικό πεδίο ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορά στις επαφές του 44χρονου κατηγορούμενου εκτελεστή.

 Τα τέσσερα κινητά τηλέφωνα και οι δύο κάρτες sim, είναι στο στάδιο του ξεκλειδώματος στα εργαστήρια της Αστυνομίας, όμως ένα εύρημα αρκετά σημαντικό είναι ένα GPS tracker που βρέθηκε στα πράγματα του και σε αυτή την περίπτωση, λανθασμένα, δεν φρόντισε να ξεφορτωθεί ο κατηγορούμενος.

Έτσι από τα τηλέφωνά του θα διαπιστώσουν όλες τις επαφές με πρόσωπα, που θα μπουν φυσικά στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών, ενώ από το GPS tracker τις διαδρομές που έκανε τόσο πριν όσο και μετά την δολοφονία.

«Έκανε καλή δουλειά το Ανθρωποκτονιών»

Έκανε μια πολύ καλή δουλειά το Ανθρωποκτονιών, που από την πρώτη στιγμή προσπαθούσαν να δουν τα στοιχεία από τις κάμερες», τόνισε, μιλώντας στο Mega, ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Είδαν ότι ο συγκεκριμένος, ο οποίος φαινόταν ότι το προηγούμενο 24ωρο πριν την εκτέλεση κατόπτευε τον χώρο, να πηγαίνει σε ένα συγγενικό σπίτι, να κατεβαίνει στο υπόγειο, να αφήνει το σκούτερ, να παίρνει τη μηχανή του και να πηγαίνει στο σπίτι του και την επόμενη ημέρα το ανάποδο. Κοίταξαν τις κάμερες και είδαν πού πήγε αυτός ο άνθρωπος. Από εκεί και πέρα όλα ήταν εύκολα», ανέφερε.

«Φαίνεται ένα μικρό αυτοκίνητο που μπαίνει στο πάρκινγκ και κατόπιν βγαίνει κάποιος με το σκούτερ για να το εξαφανίσει. Δε φαίνεται κάποιο βανάκι, φαίνεται ένα μικρό άσπρο αυτοκίνητο που μπαίνει μέσα στο πάρκινγκ, αφού έγινε η δολοφονία. Δεν μπορούν να δουν ξεκάθαρα ποιοι είναι μέσα στο αυτοκίνητο. Κατόπιν, ένας από αυτούς παίρνει το σκούτερ και φεύγει. Δεν βρέθηκαν μόνο τα στοιχεία από τις κάμερες. Βρέθηκε μια ζώνη με θήκη όπλων η οποία είχε ίχνη πυρίτιδας, βρέθηκε σε ένα σημείο στο σπίτι του μια ψευδοροφή μέσα στην οποία είχε 2 κινητά τηλέφωνα, κάποιες κάρτες SIM και ένα GPS. Τα τηλέφωνα και οι κάρτες ίσως να δείξουν στην Αστυνομία τον ηθικό αυτουργό αλλά και να αποκαλύψουν άλλες παράνομες ενέργειες με τις οποίες ασχολούνταν ο συγκεκριμένος», υπογράμμισε.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 44χρονος, γνώριμος των Αρχών, είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές που κρατούνταν.

«Ήταν σε μια φυλακή ‘ξενοδοχείο’, την οποία χρησιμοποιούσε για να κοιμάται και να τρώει. Έβγαινε το βράδυ, πήγαινε έκανε ληστείες, λένε, και ξαναγύριζε. Δεν του έδιναν άδεια, προφανώς του έδιναν το κλειδί. Τώρα είχε αποφυλακιστεί ενώ είχε δολοφονήσει, ενώ είχε κάνει ληστείες. (…) Τον συγκεκριμένο, οι φυλακές στην Τίρυνθα τον είχαν βάλει σε ημερίδα ομιλητή για να ενημερώσει για θέματα εγκλεισμού», επισήμανε.

Σχετικά με τα συμβόλαια θανάτου, ο κ. Καλλιακμάνης σημείωσε:

«Βλέπουμε ότι πλέον χρησιμοποιούνται για ‘πιστόλια’, εκτελεστές Έλληνες. Αυτό σημαίνει ότι έχει ανέβει το κασέ. Έχει να κάνει και με το ποιος είναι ο στόχος. Όταν στόχος είναι ένα πρόσωπο το οποίο είναι προβεβλημένο, σίγουρα πέφτουν πολλά λεφτά. Εκεί μπαίνουν στο παιχνίδι Έλληνες ενώ παλιότερα είχαμε δει ότι πολλά πληρωμένα ‘πιστόλια’ ήταν Αλβανοί υπήκοοι».

Πηγή: www.newsit.grgooglenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News