χαμαςςςς 768x351 1.jpg

Βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως από την εμπόλεμη ζώνη από την επίθεση της Χαμάς σε πρατήριο υγρών καυσίμων την 7η Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης κάνει λόγο για τις στιγμές αγωνίας που πέρασε και το πόσο τυχερός αισθάνεται επειδή από σύμπτωση δεν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους τρομοκράτες.

Στο πρώτο βίντεο, τα μέλη της Χαμάς καταγράφονται σε καρότσες αγροτικών οχημάτων να φτάνουν κοντά στις αντλίες. Στο δεύτερο, οι ένοπλοι προσπαθούν με τα πόδια αρχικά, να σπάσουν την πόρτα και στη συνέχεια πυροβολούν προς αυτή.

Ο Ισμαήλ, ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων, αν και συνήθιζε να πηγαίνει κάθε μέρα εκεί, το μοιραίο Σάββατο της 7ης Οκτωβρίου απουσίαζε.

Η σύζυγος του Ισμαήλ αναφέρει ότι δεν έχει σταματήσει να αισθάνεται φόβο από τις επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες. Προσπαθεί ακόμη να εξηγήσει στον 5χρονο γιο τους τι συμβαίνει, ο οποίος μεγαλώνει σε συνθήκες πολέμου.

Σε ακτίνα βολής της Χαμάς η Σντερότ – Οι κάτοικοι επιστρέφουν με τον φόβο μιας νέας επίθεσης

Στην πόλη της Σντερότ, που κάθε μέρα ακούγονται οι ρουκέτες της Χαμάς, λιγοστοί κάτοικοι επέστρεψαν δειλά στα σπίτια τους. «Δεν θέλω να φύγω ξανά ποτέ από το σπίτι μου, θέλω να σταματήσω να φοβάμαι και θα μείνω εδώ, αν χρειαστεί να πολεμήσω για την πόλη μου, για τους συμπατριώτες μου» λέει ένα αγόρι.

Την ίδια ώρα, στο Ισραήλ, από τη μια πλευρά δεν μπορούν να ξεχάσουν τη δολοφονική ημέρα κατά την οποία η Χαμάς παρέσυρε τον Παλαιστινιακό λαό στην πολεμική σύρραξη και από την άλλη, η αίσθηση της ανασφάλειας έχει το δικό της πολιτικό αντίκτυπο.

Πηγή: www.diaforetiko.grgooglenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News