befunky collage 2025 06 08t171912.701.jpg

Την εμφάνιση εθνικιστικών πολιτικών κινημάτων και την «αποκλειστική τους νοοτροπία» επέκρινε ο πάπας Λέων ΙΔ’, χωρίς όμως να κατονομάσει συγκεκριμένη χώρα ή ηγέτη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Guardian, ο πάπας Λέων ΙΔ’, ο πρώτος πάπας από τις ΗΠΑ, ζήτησε σήμερα από τον Θεό, κατά τη διάρκεια λειτουργίας με δεκάδες χιλιάδες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, «να ανοίξει τα σύνορα, να γκρεμίσει τα τείχη και να διαλύσει το μίσος».

«Δεν υπάρχει χώρος για προκαταλήψεις, για ζώνες “ασφαλείας” που μας χωρίζουν από τους γείτονές μας, για τη νοοτροπία αποκλεισμού που, δυστυχώς, βλέπουμε τώρα να αναδύεται και στους πολιτικούς εθνικισμούς», είπε.

Ο ποντίφικας είπε ότι «η εκκλησία πρέπει να ανοίξει τα σύνορα μεταξύ των λαών και να καταρρίψει τους φραγμούς μεταξύ τάξεων και φυλών».

«Οι άνθρωποι πρέπει να κινηθούν πέρα από το φόβο για εκείνους που είναι διαφορετικοί», συμπληρώνοντας ότι «το Άγιο Πνεύμα σπάει τα εμπόδια και γκρεμίζει τα τείχη της αδιαφορίας και του μίσους».


Πηγή: www.diaforetiko.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.