treno tebi.jpg.webp.webp

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση έχει προκληθεί ύστερα από το δημοσίευμα του Βήματος που αναφέρει για μονταζιέρα των ηχητικών ντοκουμέντων από το δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση. Η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος έκανε λόγο για ανυπόστατες θεωρίες ενώ όπως είπε και αργότερα οικονομικά συμφέροντα επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.

Ειδικότερα, πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης καταθέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος φαίνεται να βρίσκει στήριξη στην θεσμική του παρέμβαση τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τη Νέα Αριστερά. Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ αλλά και η Ελληνική Λύση δηλώνουν θετικοί απέναντι στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ.Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την διεξαγωγή εκλογών με τη συμμετοχή διεθνών παρατηρητών, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως υπονομευτή του Πολιτεύματος ενώ σημειώνει ότι είναι αδιανότητο «ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προσβάλλει τόσο βάναυσα την λαϊκή βούληση και να παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα».

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει το έτερο φερέφωνο της απόπειρας αποσταθεροποίησης της χώρας, με τη σημερινή ανάρτησή του, πέρασε σε άλλη «πίστα» και έγινε συνειδητός υπονομευτής του Πολιτεύματος», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι αδιανόητο, 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προσβάλλει τόσο βάναυσα την λαϊκή βούληση και να παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα. Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε μισή σπιθαμή αμφισβήτησης της Δημοκρατίας μας στους υπονομευτές της και τους υποκινητές τους», καταλήγει ο Παύλος Μαρινάκης.

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης σε δημόσια τοποθέτηση του ζήτησε την διεξαγωγή εκλογών και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί. Μάλιστα, έδωσε προθεσμία 24 ωρών στον πρωθυπουργό ώστε να κάνει δεκτή την πρόταση του.

Ολόκληρη η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει το έτερο φερέφωνο της απόπειρας αποσταθεροποίησης της χώρας, με τη σημερινή ανάρτησή του, πέρασε σε άλλη «πίστα» και έγινε συνειδητός υπονομευτής του Πολιτεύματος.

Είναι αδιανόητο, 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προσβάλλει τόσο βάναυσα την λαϊκή βούληση και να παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε μισή σπιθαμή αμφισβήτησης της Δημοκρατίας μας στους υπονομευτές της και τους υποκινητές τους.

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης σε δημόσια τοποθέτηση του ζήτησε την διεξαγωγή εκλογών και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί. Μάλιστα, έδωσε προθεσμία 24 ωρών στον πρωθυπουργό ώστε να κάνει δεκτή την πρόταση του.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Σκόπευα να σας απευθυνθώ μετά το τέλος της θητείας μου, όμως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε κρατική μονταζιέρα την ίδια τη νύχτα του εγκλήματος των Τεμπών, με σκοπό να αποδοθούν ευθύνες αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος.

Την ίδια τη νύχτα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας και που τα σωστικά μέσα επιχειρούσαν να διασώσουν ζωές!

Αμέσως μετά, το κράτος – παρακράτος έδωσε το μονταρισμένο υλικό σε φιλοκυβερνητικά μέσα, για να δημιουργηθεί η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται περί ενός τυχαίου ανθρώπινου λάθους.

Και αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός βγαίνει με διάγγελμα να αποδώσει το τραγικό έγκλημα σε ανθρώπινο λάθος, με επόμενο βήμα το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος.

Δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο αυτήν την ώρα.

Καλώ τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και όχι σε μονάρχες, ώστε η χώρα να οδηγηθεί συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές.

Με την παρουσία, διεθνών παρατηρητών, διότι ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ – Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ χωρίς αμφιβολία.

Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για μία και μόνη φορά και να μου απαντήσει εντός 24 ωρών αν συμφωνεί με τον οδικό χάρτη προς την ομαλότητα, που περιέγραψα.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Πρόταση δυσπιστίας από το ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σε δήλωση του στις κάμερες απηύθυνε κάλεσμα προς τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να αναλάβουν την ευθύνη τους και να στηρίξουν την θεσμική παρέμβαση του για την πρόταση δυσπιστίας. Την Τρίτη, μάλιστα, αναμένεται να κατατεθεί η πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ πηγές επισημαίνουν ότι «οι Σπαρτιάτες δεν λογίζονται στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ούτε όμως και η Ελληνική Λύση που συνέπραξε με τη ΝΔ για να αλλάξει η σύνθεση στην ΑΔΑΕ και να μπλοκαριστεί η έρευνα».

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα. Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους. Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη» τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης.

«Απέναντί μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου. Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας» σημειώνει και προσθέτει: «Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Ναι από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

Την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά. Μαζί φαίνεται πως συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής αριθμό για την πρόταση δυσπιστίας που απαιτεί τις υπογραφές 50 βουλευτών για να κατατεθεί στη Βουλή. Από την πλευρά της Κουμουνδούρου, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανάρτησή της στο Χ: «Αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κάνει ο,τι είναι δυνατόν για να απαλλαγεί η χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ζητάμε εκλογές.
Αυτονόητο ότι θα υποστηρίξουμε πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή για το καλό της κοινωνίας και της χώρας».

Η Νέα Αριστερά, αν και στηρίζει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ αφήνει και αιχμές κατά της Χαριλάου Τρικούπη. «Σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει η Νεά Αριστερά. Εμείς δεν κάνουμε παιχνίδια. Η Νέα Αριστερά θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Δεν πάει άλλο. Η Nεα Aριστερά στις 6 Μαρτίου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας στην από κοινού κατάθεση πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Επέλεξαν για μικροκομματικούς λόγους να απορρίψουν την πρόταση αυτή. Σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την πρόταση της Νέας Αριστεράς. Εμείς δεν κάνουμε παιχνίδια».

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση στην οποία σημείωνε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει άμεσα. Η παραμονή της είναι όνειδος για την κοινωνία, τη δημοκρατία, τη χώρα. Συγκάλυψη τέλος. Το δίκιο θα νικήσει».

Ο αστερίσκος του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του τονίζει πως σε περίπτωση που πράγματι το ΠΑΣΟΚ καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας θα το στηρίξουν, με το δικό τους σκεπτικό. Ο Περισσός μάλιστα διευκρινίζεται ότι αν και το ΚΚΕ δεν προσυπογράφει την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη, εντούτοις όμως εφόσον κατατεθεί θα στηρίξουν. Από την ανακοίνωση του ΚΚΕ δεν λείπουν και οι αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ αλλά και του προέδρου λέγοντας ότι «δεν αναγνωρίζουμε στο ΠΑΣΟΚ και τον κύριο Ανδρουλάκη κανένα πραγματικό και ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς είναι εκείνο το κόμμα που όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει όσο λίγοι την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μάλιστα σε κρίσιμα ζητήματα. Ενώ και στα ζητήματα που εμφανίζεται να διαφωνεί, π.χ. νόμος για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, υιοθετεί τη βασική στρατηγική γραμμή της ΝΔ, όπως είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16 κι ο εξωραϊσμός της ΕΕ. Ακόμη και για το έγκλημα των Τεμπών η πρότασή του αφορούσε μόνο στη διερεύνηση αδικημάτων που σχετίζονται με την οικονομική ζημία της ΕΕ. Προφανώς τώρα και κάτω από την επίδραση των δημοσκοπήσεων, αναζητά διέξοδο στα πολιτικά του αδιέξοδα. Φυσικά, εφόσον κατατεθεί πρόταση μομφής απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, το ΚΚΕ θα τη στηρίξει με το δικό του σκεπτικό, όπως κάνει πάντα.  Άλλωστε, το ΚΚΕ  εκφράζει την μομφή του απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ καθημερινά, με την πρωτοπόρα συμβολή του στους εργατικούς, λαϊκούς και νεανικούς αγώνες που έχουν στριμώξει την κυβέρνηση και στους οποίους το ΠΑΣΟΚ ήταν, όχι μόνο προκλητικά απόν, αλλά και τις περισσότερες φορές απέναντι».

Ναι αλλά… από Ελληνική Λύση

Θετική  αλλά με κριτική κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ η Ελληνική Λύση ξεκαθαρίζει ότι ναι μεν «θα συνταχθεί με οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα απαλλάξει την Ελλάδα από την ολέθρια κυβέρνηση Μητσοτάκη», σημειώνουν όμως ότι «με πυροτεχνήματα όμως, δεν κάνεις πολιτική». Επιπλέον, από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου σημειώνεται ότι «ο κ. Ανδρουλάκης είχε τη μοναδική ευκαιρία να γκρεμίσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, συντασσόμενος με την πρόταση της Ελληνικής Λύσης, για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας στην ψήφιση του γάμου ομοφυλοφίλων. Τότε όμως επέλεξε να κρατήσει την διεφθαρμένη και επικίνδυνη κυβέρνηση στην εξουσία! Έκτοτε ο Μητσοτάκης συγκυβερνά με δεκανίκια τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Κασσελάκη, που πλέον ειναι συνεργοί σε όλα τα κυβερνητικά εγκλήματα».

Για την ώρα, τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν έχουν τοποθετηθεί για την στάση που θα κρατήσουν αναφορικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: www.diaforetiko.grgooglenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News