kia k4 opening.jpg

Αυτό είναι το νέο Kia K4 που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες η κορεατική φίρμα με επίσημο teaser.

Όπως ήταν αναμενόμενο, πρόκειται όντως για μια νέα κόμπακτ μπερλίνα, με μήκος λίγο πάνω από 4,6 m. Το Kia K4 προορίζεται να αντικαταστήσει το Forte που πωλείται επί του παρόντος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανεβαίνοντας ταυτόχρονα στην κλίμακα της γκάμας.

Το τεχνικό φύλλο του Kia K4 αναμένεται να προέρχεται από το (εξ)αδελφικό μοντέλο του ομίλου, το Hyundai i30 Fastback

Όπως συνήθως συμβαίνει με τα νέα προϊόντα που παρουσιάζει η Kia εδώ και αρκετό καιρό, η σχεδίαση φαίνεται αρκούντως τολμηρή: Οπότε και βλέπουμε μια μπερλίνα με έντονες ακμές στα φτερά και φώτα με περίτεχνες διακλαδώσεις, είτε πρόκειται για τα εμπρός είτε για τα πίσω. Το τεχνικό φύλλο του Kia K4 αναμένεται να είναι πιο συμβατικό, καθώς θα προέρχεται από το (εξ)αδελφικό μοντέλο του ομίλου, το Hyundai i30 Fastback.

Kia K4

Για να μάθουμε όμως ολοκληρωμένες και αυτές τις πληροφορίες θα αναγκαστούμε να κάνουμε υπομονή δύο μέρες ακόμη, μέχρι την Τετάρτη 27 Μαρτίου. Οπότε και ανοίγει τις πύλες του το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης το 2024 για να μάθουμε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο. Μένει να δούμε αν η σχεδίασή του θα εμπνεύσει αυτή της επόμενης γενιάς του ευρωπαϊκού Ceed που το τέλος της καριέρας του πλησιάζει στη Γηραιά Ήπειρο.

 

Πηγή: www.drive.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News