Η υπόθεση δολοφονίας που συγκλονίζει τη Νέα Υόρκη
Η52χρονη Kery Mazzuca από τη Νέα Υόρκη ομολόγησε κυνικά μετά από 30 χρόνια ότι έπνιξε και έκαψε το μωρό της σε πάρκο του Όλμπανι.
Το μωρό βρέθηκε τυλιγμένο σε μία πετσέτα και καμένο στους πρόποδες ενός αγάλματος του Μωυσή στο πάρκο το 1997 στη Νέα Υόρκη. Η εξέταση DNA στα λείψανα του παιδιού οδήγησε τους ερευνητές στην 52χρονη Κέρι Ματσούκα. Αφού οι αρχές έδειξαν τη φωτογραφία με το καμένο πτώμα του μωρού, η Mazzuca παραδέχθηκε κυνικά ότι πράγματι εκείνη το σκότωσε. «Το έκανα», δήλωσε ήρεμα η Mazzuca στον αστυνομικό, προτού επιχειρήσει να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη της όταν ήταν περίπου είκοσι πέντε ετών.
«Έμεινα έγκυος. Γέννησα το μωρό. Γέννησα στην μπανιέρα μου. Το μωρό πέθανε. Δεν ήξερα πώς να το ξεφορτωθώ», ισχυρίστηκε στους αξιωματικούς, χωρίς να φαίνεται να εμφανίζει καμία συναισθηματική αντίδραση. Η Mazzuca αρνήθηκε ότι έκαψε το μωρό, ισχυριζόμενη ότι το παιδί πέθανε στηn μπανιέρα κατά τη διάρκεια του τοκετού και ότι τοποθέτησε το πτώμα σε μια σακούλα και το παρέδωσε σε ένα «τυχαίο άτομο» στο πάρκο.
«Έπνιξα το παιδί», είπε, ισχυριζόμενη στους αξιωματικούς ότι το παιδί δεν ήταν ζωντανό όταν του έβαλε φωτιά. H Mazzuca δήλωσε ένοχη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας τον Φεβρουάριο και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης τον περασμένο μήνα, ανέφερε το News10.
Το μωρό βρέθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1997, μέσα σε μια μπλε πετσέτα, καμένος, κοντά ήταν ένα κουτί με ξύλινα σπίρτα. Το παιδί έχει μια ταφόπλακα στο νεκροταφείο Graceland που γράφει «Μωυσής Ουάσινγκτον. Πολίτης του Όλμπανι. Παιδί του Θεού».
Με πληροφορίες από New York Post
Πηγή: www.diaforetiko.gr
