οθόνης 692.png

Μυστήριο επικρατεί στη νοτιοανατολική Αυστραλία, που πλήττεται από πρωτοφανή καύσωνα, καθώς εκατομμύρια ψάρια εντοπίστηκαν νεκρά σε ποταμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παρασκευής, 17 Μαρτίου, των τοπικών Αρχών.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της πολιτείας της Νέας Ορλεάνης ανακοίνωσε ότι εκατομμύρια ψάρια είναι νεκρά, σε αποσύνθεση, στον ποταμό Ντάρλινγκ κοντά στο χωριό Μενίντι και πως πρόκειται για την τρίτη φορά από το 2018 που παρατηρείται ένα τέτοιο φαινόμενο στην περιοχή.

Μάλιστα, όπως φαίνεται και σε βίντεο που έχει διαρρεύσει στα κοινωνικά η επιφάνεια του νερού έχει σχεδόν εξαφανιστεί από το πλήθος των νεκρών ψαριών, ενώ βάρκες πλέουν στο πλάι.

«Είναι αληθινά φρικτό, υπάρχουν ψάρια νεκρά όπου φτάνει το μάτι», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκρέιμ Μακράμπ, ένας κάτοικος του Μενίντι, και κάνει λόγο για «ανυπολόγιστες» περιβαλλοντικές συνέπειες.

Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, ο πληθυσμός των ψαριών στον ποταμό είχαν αυξηθεί σημαντικά, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες ενώ τα νερά έχουν αποτραβηχτεί.

«Ο θάνατος αυτών των ψαριών συνδέεται με το χαμηλό επίπεδο οξυγόνου στο νερό (υποξία), επειδή τα νερά των πλημμυρών αποσύρονται», εξήγησε με ανακοίνωσή της η τοπική κυβέρνηση, προσθέτοντας πως το κύμα καύσωνα επιδεινώνει αυτό το φαινόμενο.

Οι προηγούμενοι μαζικοί θάνατοι ψαριών στο Μενίντι είχαν ήδη αποδοθεί στη μείωση της στάθμης του ποταμού, αλλά και στη διάδοση ενός τοξικού φυκιού σε μήκος σχεδόν 40 χιλιομέτρων.

Το Μενίντι, ένα χωριό 500 κατοίκων έχει πληγεί έντονα τα τελευταία χρόνια από τις πλημμύρες και την ξηρασία.

Πηγή: www.diaforetiko.grgooglenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News