109f51f4 backou 1 og.jpg

Υποδύεται τον Μπακού, τον πιστό φίλο του Αντρέι στη δραματική σειρά εποχής «Η μάγισσα» του ΑΝΤ1, και κατάφερε να ξεχωρίσει με την ερμηνεία του και να αφήσει το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα.

Ωστόσο ο Μιχάλης Αφολαγιάν δεν διακατέχεται μόνο από ταλέντο, αλλά και από συνέπεια και ήθος, όπως και ο ήρωας τον οποίο ενσαρκώνει.

Μιχάλης Αφολαγιάν: Ο Μπακού από τη Μάγισσα αποκαλύπτει «Ήταν ξαφνικό, με συνέλαβαν στη Σύρο»

Τι αγαπήσατε στον Μπακού;

«Αυτή την ήρεμη δύναμη που έχει, σε σχέση με τους ανθρώπους γύρω του που είναι έτοιμοι να πιάσουν τα όπλα και τη σύνδεση που έχει με τον Αντρέι. Ο ένας σώζει τη ζωή του άλλου και ο Αντρέι λέει ξεκάθαρα στον Μπακού από την αρχή: “Είσαι ελεύθερος, δεν είσαι δούλος μου”. Ύστερα από αυτό και μετά από όσα τους έχουν ενώσει, οι δυο τους έχουν ένα δέσιμό αδελφικό. Μαζί έχουν βρεθεί πολλές φορές στο μεταίχμιο μεταξύ ζωής και θανάτου και ο ένας είναι εκεί για τον άλλον».

Ποτέ κανείς στον πύργο δεν αντιμετώπισε τον Μπακού ως δούλο.

«Το γεγονός ότι η ιστορία δεν είχε αυτή τη διάσταση, για μένα ήταν μια σημαντική παράμετρος γιατί μεταξύ των ηρώων υπάρχει μια ουσιαστική σχέση σε ανθρώπινο επίπεδο. Η συνθήκη αυτή μου θυμίζει πολύ τους καταργητές που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατάργηση της δουλείας και του δουλεμπορίου στην Αμερική, την Ευρώπη αλλά και στην οθωμανική αυτοκρατορία, γιατί υπήρχαν πιέσεις από ανθρώπους που είχαν τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα και το έκαναν. Ο Αντρέι ενσαρκώνει αυτούς τους ανθρώπους γιατί εμπλέκεται με τη Φιλική Εταιρεία, την οποία αποτελούσαν άνθρωποι που είχαν διαπρέψει στο εξωτερικό και πλέον είχαν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν την πατρίδα τους, φεύγει από τη Ρωσία κι έρχεται στην Ελλάδα για να βοηθήσει να απελευθερωθεί η χώρα από τη σκλαβιά. Οπως καταλαβαίνετε δεν θα μπορούσε να δεχτεί κάποιον ως δούλο του».

1711126150924-21884503-backou-(1).jpg

Ο Μπακού θα ακολουθήσει τον Αντρέι μέχρι το τέλος σε ό,τι εκείvoς αποφασίσει να κάνει;

«Ναι, είναι πάντα στο πλευρό του. Πλέον είναι τέτοια η σύνδεσή τους που αυτό είναι αυτονόητο».

Ο Αντρέι διεκδικεί τον τίτλο του καπετάνιου στον πύργο των Λασκαραίων. Ο Μπακού θα πάρει μέρος στη μάχη;

«Μέχρι στιγμής έχει πάρει μέρος σε όποια μάχη έχει κληθεί να δώσει. Φαντάζομαι ότι κάθε διεκδίκηση θέλει τον αγώνα της, οπότε δεν θα μείνει έξω από τα όσα αναμένεται να συμβούν».

Ο Μπακού θα καταφέρει να επιβιώσει;

«Οι μάχες πάντα έχουν απώλειες, τραυματισμού, αίμα. Κάποιοι τα καταφέρνουν και κάποιοι όχι. Μόνο αυτό μπορώ να πω. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε».

Ο Αντρέι θα πάρει τη θέση που του αξίζει;

«Είναι ένα μεγάλο ερώτημα που πλανάται στον αέρα».

Ο Αντρέι συμμαχεί με τον Μάρκο να σώσουν τη Θεοφανώ. Ο Μπακού;

«Μέχρι στιγμής δεν λείπει από κανένα πλάνο του Αντρέι. Από τη στιγμή που ο Αντρέι έχει επιλέξει να συμμαχήσει με τον Μάρκο, ο φίλος του θα είναι δίπλα του. Μάλιστα τον καθησυχάζει καθώς έχει τις αμφιβολίες του για τις προθέσεις του καπετάνιου».

backou-(2).jpg

Θα σώσουν τελικά τη Θεοφανώ;

«Η ζωή έχει μόνο ανατροπές. Εκεί που νομίζεις ότι θα πάει προς αυτή τη μια κατεύθυνση, οδηγείται σε κάποια άλλη. Μένει να δούμε πού θα μας οδηγήσει το σενάριο της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη».

Στο τέλος θα νικήσει το καλό;

«Στη μυθοπλασία κάπως έτσι προχωρούν τα πράγματα, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είναι σίγουρος, γιατί πάντα υπάρχει το στοιχείο της ανατροπής και της έκπληξης»

Πηγή tv24

Μιχάλης Αφολαγιάν: «Έχω προσαρμόσει τον ρόλο στα μέτρα μου»

Μιχάλης Αφολαγιάν: Έχει βιώσει ρατσισμό;

Πηγή: www.gossip-tv.grgooglenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News