aderfos mpeleri.jpg

Την προσδοκία του ο αδερφός του Φρέντης Μπελέρης να καταφέρει να αποφυλακιστεί από τις αλβανικές φυλακές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και να βοηθήσει τη Χειμάρρα ως ευρωβουλευτής, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Λεονάρδος Μπελέρης.

«Ήταν στην Ελλάδα και περνούσε μια χαρά, ώσπου το 2015 πήρε τα παιδιά του, πήγε πάνω στη Χειμάρρα για να βοηθήσει τον τόπο του. Αυτά ήταν τα ιδανικά του. Γι’ αυτό έχει επιλέξει να είναι φυλακή. Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι ότι πριν ένα μήνα και πριν ακόμη ανακοινωθεί στη λίστα της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές, ο Φρέντη θα μπορούσε να έχει βγει από τη φυλακή αν έμπαινε σε αμνηστία που έκανε το αλβανικό κράτος. Ο Φρέντη επέλεξε να μη βγει από τη φυλακή», τόνισε μιλώντας ΕΡΤΝews και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Σχετικά με την επί ένα χρόνο κράτηση του Φρέντη Μπελέρη, επανέλαβε πως είναι παράνομη ενώ για την αίτηση στο Εφετείο, ανέφερε ότι θα προεδρεύσει η δικαστικός η οποία είχε πάρει δυο αρνητικές αποφάσεις στο παρελθόν, «κάτι παράνομο και από την ίδια τη νομοθεσία της Αλβανίας» υπογράμμισε.

«Εκνευρισμένος ο Ράμα αν κρίνουμε και από τη χθεσινή του την ομιλία»

«Εγώ βλέπω έναν εκνευρισμό στον Έντι Ράμα και αν κρίνουμε και από τη χθεσινή του την ομιλία, δεν είχε ούτε αρχή, ούτε μέσο, ούτε τέλος. Είδαμε έναν άνθρωπο εκνευρισμένο. Νομίζω ότι είχε περίπου 4.000 κόσμο και το 50% από αυτούς τους επιστράτευσαν και τους φέρανε από την Αλβανία. Είχανε επιστρατεύσει όλους τους δημάρχους, όλους τους νομάρχες μαζί με τους συμβούλους και όλο το υπουργικό συμβούλιο του Έντι Ράμα ο οποίος και είπε ανακρίβειες» δήλωσε.

«Είπε ότι η Αλβανία είναι κράτος δικαίου, αν αναλογιστούμε ότι ο Φρέντη Μπελέρης κρατείται προφυλακισμένος για 12 μήνες με ψευτο μάρτυρα και πλαστό ποινικό μητρώο. Επίσης η Χειμάρρα δεν αναγνωρίζεται από την αλβανική μεριά ως εθνική μειονότητα, δεν λειτουργεί ελληνικό σχολείο», είπε ο Λεονάρδος Μπελέρης.

«Η υποψηφιότητα του Φρέντη έχει πολύ μεγάλο συμβολισμό»

«Αν όλα πάνε καλά και εκλεγεί στην Ευρωβουλή, ο Φρέντης θα βοηθήσει και θα κάνει γνωστό σε όλη την Ευρώπη ότι δυστυχώς υπάρχει κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Φρέντι θα παλέψει για την αναγνώριση της Χειμάρρας και των άλλων μειονοτικών ζωνών ως ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Τού είχανε κάνει πρόταση κι άλλα κόμματα» εξήγησε ο Λεονάρδος Μπελέρης.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή, κρατείται προφυλακισμένος μόνο και μόνο για να μην πάει να διοικήσει το Δήμο Χειμάρρας, έστω για μία ώρα, γιατί τότε θα αποκαλυφθούν τέτοια πράγματα που την ίδια ώρα το μισό υπουργικό συμβούλιο του Ράμα πρέπει να πάει φυλακή και η κυβέρνηση του κ. Ράμα να πέσει» σημείωσε και προειδοποίησε:

«Ακόμη κι αν μειωθεί η ποινή του Φρέντι αλλά καταδικαστεί στο Εφετείο, αυτομάτως χάνει όλα τα πολιτικά του δικαιώματα και δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα πλέον στη Χειμάρρα. Πιστεύω κατά 99% ότι αυτό θα γίνει.

Δεν μπορεί ξαφνικά το αφήγημα των Αλβανών για ανεξαρτησία της δικαιοσύνης να πάει περίπατο και να πουν ξαφνικά κάναμε λάθος ενάμιση χρόνο και να τον αθωώσουν. Αν καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό που εκεί θα έχουμε και την απώλεια του Δήμου, η λογική λέει να πάμε σε καινούργιες εκλογές και φανταστείτε αν ο Φρέντη είναι μέσα στην Ευρωβουλή. Αυτό θα είναι πάρα πολύ θετικό για μας, για να μπορούμε να διεκδικήσουμε το Δήμο εκ νέου και να τον κερδίσουμε όπως τον είχαμε κερδίσει στο παρελθόν» είπε κλείνοντας.

Πηγή: www.diaforetiko.grgooglenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News