hyundai i30.1.jpg

Μπορεί η αυτοκίνηση να βαίνει προς τον εξηλεκτρισμό, παρά ταύτα όμως, οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνεχίζουν να επενδύουν σε ανανεώσεις των θερμικών μοντέλων τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το Hyundai i30.

Οι αλλαγές στο επιτυχημένο μοντέλο των Κορεατών, τουλάχιστον στο εμφανισιακό κομμάτι δεν είναι δραματικές. Στο εμπρός μέρος, διακρίνουμε το ελαφρώς επανασχεδιασμένο σχέδιο της γρίλιας, τα νέα ένθετα του προφυλαχτήρα, όπως επίσης και τα νέα περιβλήματα των προβολέων ομίχλης. Πλέον, στο ανανεωμένο Hyundai i30, οι προβολείς και τα πίσω φώτα έρχονται στάνταρ ως LED, προσφέροντας έτσι βελτιωμένη ορατότητα.

Η παραγωγή του νέου Hyundai i30 θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2024 στο εργοστάσιο παραγωγής στο Nošovice της Τσεχίας

Κατά τα λοιπά, οι Κορεάτες έχουν εξοπλίσει ένα από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα τους με νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 18” και 12 χρωματικούς συνδυασμούς, εφτά εκ των οποίων είναι καινούργιοι, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες εξατομίκευσης του αυτοκίνητου. Συνολικά, το i30 διατηρεί την φρέσκια και νεανική σχεδιαστική φιλοσοφία του, η οποία στις πιο σπορ εκδόσεις N Line αποκτά έξτρα πόντους δυναμισμού.

Στα ενδότερα του αυτοκινήτου, η Hyundai δηλώνει πως έχει χρησιμοποιήσει υλικά καλύτερης ποιότητας κατά μήκος της καμπίνας του i30. Πίσω από το τιμόνι, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν αναλογικό πίνακα οργάνων, με έγχρωμη οθόνη LCD 4,2”. Επιπροσθέτως, τρεις θύρες USB-C μπροστά και πίσω, αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού.

Για όσους επιθυμούν να προσδώσουν μία πιο hi-tech νότα στην καμπίνα, είναι διαθέσιμος, ως μέρος του προαιρετικού οργανισμού ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25”. Συν τοις άλλοις, υπάρχει πλέον η δυνατότητα ασύρματων ενημερώσεων (over-the-air) για τη δορυφορική πλοήγηση.

Από εκεί και πέρα, πλήρες χαρακτηρίζεται και το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, μιας και το ανανεωμένο Hyundai i30 διαθέτει στάνταρ ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας της σουίτας Hyundai Smart Sense. Όπως τα Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Lane Following Assist (LFA), αλλά και το Intelligent Speed Limit Assist (ISLA).

Hyundai i30

Ως προς τους κινητήρες, δεν σημειώθηκε η παραμικρή αλλαγή στη γκάμα. Αυτό σημαίνει πως το αυτοκίνητο θα συνεχίσει με τον 3κύλινδρο 1.000άρη τούρμπο κινητήρα των 120 ίππων, τον 4κύλινδρο 1.500άρη με τους 160 και τον ατμοσφαιρικό 1.500άρη των 110. Η παραγωγή του νέου i30 θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2024 στο εργοστάσιο παραγωγής της Hyundai στο Nošovice της Τσεχίας.

 

 

Πηγή: www.drive.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News