ch1f031 scaled.jpg

Μικροί και μεγάλοι συχνά νιώθουμε την ανάγκη να αποδράσουμε, να πατήσουμε ίσως ένα μαγικό κουμπί ή να βγάλουμε φτερά και να πετάξουμε για μια πολιτεία ονειρεμένη, μια ουτοπία όπου «θα ανακαλύψουμε» τον αληθινό εαυτό μας, τις αληθινές μας επιθυμίες. Μια πολιτεία όπου θα ζήσουμε πραγματικά ευτυχισμένοι… Αναπόφευκτα το μυαλό όλων πάει στην αέρινη Νεφελοκοκκυγία του Αριστοφάνη… Μέσα από αυτήν ακριβώς την ανάγκη «γεννήθηκε» η «Πουπουλένια Πολιτεία», μια παράσταση βαθιά αισιόδοξη, παρήγορη και απόλυτα λυτρωτική, ένα σύγχρονο αντιπολεμικό παραμύθι.

Η υπόθεση

Τα πουλιά αποφασίζουν να χτίσουν μια χώρα που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια ευτυχισμένη ζωή! Τα καταφέρνουν… Όταν όμως η φήμη της πολιτείας εξαπλώνεται στην Γη, άνθρωποι με παράξενες συμπεριφορές και συνήθειες αρχίζουν να καταφθάνουν και με πολύ χιούμορ προκαλούν μπερδέματα και άγρια διαμάχη στη μέχρι τώρα ειρηνική κοινωνία. Οι όμορφες μέρες στην πολιτεία των πουλιών μοιάζουν να ανήκουν στο παρελθόν! Οι ισορροπίες αρχίζουν να αλλάζουν. Τα πουλιά βλέπουν το όνειρο να καταρρέει και κινδυνεύουν να χάσουν ότι έχτισαν μέχρι τώρα… Μέχρι και τα φτερά τους! Άραγε θα καταφέρουν τα πουλιά να επαναφέρουν την ευημερία;

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η Σοφία Παπαδοπούλου εμπνέεται από τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, δανείζεται καίρια στοιχεία του κειμένου και φτιάχνει ένα σύγχρονο παραμύθι που ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο. Το συνέδριο των πουλιών, η οικοδόμηση μιας ονειρικής πολιτείας, αλλά και η εισβολή τριών γκροτέσκο φιγούρων (ενός Ιnfluencer, ενός Tik Toker, και ενός Traper που τον λένε «Ταααα- Περ») θα αποτελέσουν τα κομβικά σημεία μιας παράστασης βιωματικού χαρακτήρα που με έναν παιγνιώδη τρόπο και μέσω της συνεχόμενης αλληλεπίδρασης μεταξύ «σκηνής» και «θεατών», αποτελεί, όπως την περιγράφουν οι συντελεστές, μια θεατρική εμπειρία συναισθηματικής και ψυχικής ανάτασης.

Η «Πουπουλένια πολιτεία» είναι μια παράσταση για «παιδιά» από 3 -103 χρονών! Με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, μάσκες, πρωτότυπη ζωντανή μουσική και τραγούδια που με την τεχνική του σωματικού θεάτρου και του θεατρικού παιχνιδιού, δίνει στα παιδιά καίριο ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Τα προσκαλεί «να βάλουν φτερά και να πετάξουν»… (Αν θέλουν μπορούν και να φορέσουν «φτερά» που θα τους δώσουν οι ηθοποιοί κατά την είσοδο τους στο θέατρο.) Να αντιληφθούν την αξία της ειρήνης… Να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζονται δίπλα τους πραγματικούς φίλους και όχι πλασματικούς… Να αποκλείσουν συμπεριφορές που τους προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα… Να ανακαλύψουν τι πραγματικά χρειάζονται για να ζήσουν ευτυχισμένα… Να «χτίσουν» την πολιτεία των ονείρων τους (μιας πολιτείας φανταστικής για τα παιδιά του σήμερα, αλλά ίσως πραγματικής για τους ενήλικες του αύριο)  και παράλληλα να καλλιεργήσουν την πεποίθηση πως «Ναι, μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο»

Άλλωστε η ιδανική πολιτεία, περιμένει ακόμη να ανακαλυφθεί…

Ταυτότητα παράστασης

Δραματουργία/Σκηνοθεσία : Σοφία Παπαδοπούλου

Πρωτότυπη μουσική & Μουσική διδασκαλία: Γιώργος Ανδριώτης

Σκηνικά / Ενδυματολογία/Ειδικές κατασκευές: Κωνσταντίνος Χαλδαίος

Κίνηση: Ευθύμης Χρήστου

Φωτισμοί: Απόστολος Στράντζαλης

Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα

Φωτογραφίες- Τrailer: Χρήστος Συμεωνίδης

Γραφιστική Επιμέλεια: Δημήτρης Γκέλμπουρας

Παίζουν οι: Μαρία Κωνσταντά, Μάρω Καραγεώργου, Ορφέας Αλπανίδης, Σοφία Παπαδοπούλου

Πληροφορίες Παραστάσεων

Έναρξη Παραστάσεων: 29/1

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 15:00 για το κοινό

Καθημερινές για σχολεία στο Θέατρο 104 ή στον χώρο των σχολείων.

Εισιτήρια: 10€
Ανέργων, ΑΜΕΑ, Ομαδικές κρατήσεις: 8€

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 2121010582, 6932321039 & στο info@omada5epoxon.gr

Θέατρο 104: Ευμολπιδών 41- Γκάζι (150μ. από μετρό Κεραμεικός)

Δείτε όλες τις δραστηριότητες της Ομάδας των Πέντε Εποχών εδώ.

Η παράσταση Πουπουλένια πολιτεία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πηγή: www.ertnews.grgooglenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News