p90554817 highres the new bmw x3 famil.jpg

Πιο σπορ, πιο εντυπωσιακή σε εμφάνιση και πιο ευέλικτη από ποτέ, η νέα BMW X3 ξεδιπλώνει τον πολυτάλαντο χαρακτήρα της σε μια κατηγορία που συνιστά τον πυρήνα της μάρκας τόσο στην καθημερινή χρήση και σε δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, όσο και σε μακρινά ταξίδια.

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα αναδεικνύει την εξωτερική εμφάνιση του Sports Activity Vehicle (SAV) τέταρτης γενιάς στην premium μεσαία κατηγορία, προσδίδοντάς του μία αύρα δυναμικής φινέτσας. Τα υλικά υψηλής ποιότητας, ο πολύ πιο γενναιόδωρος στάνταρ εξοπλισμός, η προηγμένη ψηφιοποίηση και το νέο BMW iDrive με QuickSelect που βασίζεται στο BMW Operating System 9 δίνουν τον τόνο για την δημιουργία μιας premium ατμόσφαιρας στην πρωτοποριακής σχεδίασης καμπίνα.

Στη νέα BMW X3 η οδηγική απόλαυση, η ασφάλεια και η άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων αναβαθμίζονται χάρη στην εξαιρετικά ακριβή ρύθμιση του συνολικού setup του οχήματος και την ευρεία γκάμα συστημάτων ημιαυτόνομης οδήγησης και στάθμευσης.

Με την ευρεία γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων της, η νέα BMW X3 προαναγγέλλει σημαντικές βελτιώσεις στους τομείς της αποδοτικότητας και των δυναμικών επιδόσεων.

Η γκάμα των κινητήριων μονάδων περιλαμβάνει όχι μόνο εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel, αλλά και ένα plug-in υβριδικό σύστημα τελευταίας γενιάς που εξασφαλίζει στη νέα BMW X3 30e xDrive (κατανάλωση, σταθμισμένη και συνδυασμένη: 24,0 – 22,3 kWh/100 km και 1,1 – 0, 9 l/100 km, εκπομπές CO2, σταθμισμένες και συνδυασμένες: 26 – 21 g/km στον κύκλο WLTP, κατανάλωση καυσίμου με άδεια μπαταρία: 7,9 – 7,2 l/100 km στον κύκλο WLTP, κατηγορίες CO2: με άδεια μπαταρία G – F, σταθμισμένη και συνδυασμένη B) ηλεκτρική αυτονομία 81 – 90 χλμ. στον κύκλο WLTP.

Με αυξημένη ισχύ στα 293 kW/398 hp και δυναμικές επιδόσεις που επισκιάζουν τους αντιπάλους της, η νέα BMW X3 M50 xDrive M Performance (κατανάλωση καυσίμου, συνδυασμένη: 8,3 – 7,7 l/ 100 km, εκπομπές CO2, συνδυασμένες: 189 – 175 g/km στον κύκλο WLTP, κατηγορία (ες) CO2 G – F) αποτελεί μία συναρπαστική πρόταση.

Η μοντέρνος χαρακτήρας και η βελτιωμένη ουσία του ίδιου του προϊόντος θέτουν τις βάσεις για ένα νέο κεφάλαιο στο success story της BMW X3, που ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια. Από την πρώτη στιγμή που ίδρυσε την κατηγορία SAV στην premium μεσαία κατηγορία, συνέβαλε καθοριστικά στη σταθερή αύξηση της δημοτικότητας των μοντέλων BMW X, ενώ το 2023 έγινε το μοντέλο BMW με τις περισσότερες πωλήσεις.

Η νέα BMW X3 θα κατασκευάζεται στα εργοστάσια του BMW Group στο Spartanburg (ΗΠΑ) και στο Rosslyn (Νότια Αφρική), μέσω μιας διαδικασίας παραγωγής που εστιάζει στην εξοικονόμηση πόρων και την κυκλικότητα. Το λανσάρισμά της στην αγορά θα ξεκινήσει στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο του 2024, ενώ θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα αγορές από τον Ιανουάριο του 2025.

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα αναδεικνύει τις χαρακτηριστικές αναλογίες

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα συμβάλλει ώστε η τέταρτη γενιά της BMW X3 να αποκτήσει μια σχεδόν μονολιθική συνολική εμφάνιση με χαρακτηριστικές αναλογίες που παραπέμπουν στα μοντέλα BMW X. Οι γενναιόδωρες επιφάνειες συνδυάζονται με λίγες μεν αλλά αυστηρά καθορισμένες γραμμές που διαμορφώνουν ένα δομημένο με σαφήνεια και λιτό εξωτερικό.

Η νέα BMW X3 είναι 34 χιλιοστά μακρύτερη από την προκάτοχό της έχοντας μήκος 4.755 mm, ενώ το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 29 mm φτάνοντας τώρα στα 1.920 mm. Σε συνδυασμό με την μείωση του ύψους του οχήματος στα 1.660 mm (-25 mm) και τα φαρδύτερα μετατρόχια, η νέα BMW X3 διαθέτει μια πολύ ισχυρή και σπορ εμφάνιση.

Η μεγάλη μάσκα νεφρών της BMW στο κατακόρυφο εμπρός μέρος της νέας BMW X3 προσδίδει έναν αέρα αυτοπεποίθησης. Η νέα δομή του εσωτερικού τμήματος της μάσκας, που αποτελείται από κάθετα και διαγώνια διατεταγμένες μπάρες, προσθέτει μια φρέσκια πινελιά. Ο προαιρετικός φωτισμός περιγράμματος BMW Iconic Glow σχηματίζει μια συνεχή γραμμή γύρω από κάθε στοιχείο της μάσκας.

Τα φώτα ημέρας, τα πλαϊνά φώτα και τα φλας στους προβολείς LED παράγονται τώρα όλα από επικαλυπτόμενες πηγές φωτός σχήματος L. Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας, αστικό φωτισμό και λειτουργία φωτισμού στροφής, καθώς και σχεδιαστικές λεπτομέρειες σε μπλε χρώμα διατίθενται προαιρετικά, όπως και τα φώτα M Shadowline.

Οι τολμηρές πλαϊνές ποδιές και η γραμμή οροφής που εκτείνεται βαθιά στο πίσω μέρος είναι τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν τη σπορ σιλουέτα του νέου μοντέλου. Οι έντονα προτεταμένοι θόλοι των τροχών ενισχύουν την αίσθηση πλάτους στο πίσω μέρος. Το χωνευτό πίσω παρμπρίζ οριοθετείται από μια μεγάλου μήκους αεροτομή οροφής και τους παρακείμενους πλευρικούς εκτροπείς αέρα.

Όλες οι εκδόσεις, εκτός από την BMW X3 M50 xDrive, διαθέτουν ενσωματωμένες απολήξεις εξάτμισης που δεν είναι ορατές στον πίσω προφυλακτήρα. Το ανασχεδιασμένο χαρακτηριστικό γραφικό σχήματος Τ και η σατινέ οριζόντια μπάρα με τα ενσωματωμένα φλας συνεισφέρουν στην ιδιαίτερα μοντέρνα εμφάνιση των πίσω φώτων.

Η παλέτα εξωτερικών χρωμάτων της νέας BMW X3 περιέχει μία απλή και οκτώ μεταλλικές αποχρώσεις, συμπεριλαμβανομένου του νέου εξωτερικού φινιρίσματος Dune Grey. Τα μοντέλα που παράγονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg θα διατίθενται επιπλέον με χρωματικές προτάσεις της σειράς BMW Individual, μεταξύ των οποίων δύο λαμπερές ματ Frozen επιλογές, καθώς και πάνω από 15 ειδικές βαφές της εν λόγω συλλογής.

Η νέα BMW X3 εξοπλίζεται στάνταρ με ζάντες ελαφρού κράματος με διάμετρο 18 ιντσών (BMW X3 30e xDrive: 19 ίντσες), ενώ διατίθενται επίσης ζάντες 20 και 21 ιντσών ως εργοστασιακή επιλογή. Το προαιρετικό πακέτο M Sport δημιουργεί μια εξαιρετικά δυναμική εμφάνιση με χαρακτηριστικά όπως ζάντες ελαφρού κράματος M 19 ιντσών και ειδικά σχεδιαστικά στοιχεία για τη βελτιστοποίηση της ροής του αέρα και της αεροδυναμικής ισορροπίας. Σε αυτά τα χαρακτηριστικά, ο πακέτο M Sport Pro προσθέτει φωτισμό περιγράμματος Iconic Glow και φρένα M Sport με κόκκινες δαγκάνες.

Πηγή: www.newsit.grgooglenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News