volvo cars.jpg

Η Volvo Cars ευθυγραμμίζει και τυποποιεί τις ονομασίες των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, στο πλαίσιο του εν εξελίξει μετασχηματισμού της σε κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030.

Στο εξής, τα αμιγώς ηλεκτρικά XC40 Recharge και C40 Recharge μετονομάζονται σε EX40 και EC40 αντίστοιχα, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τα άλλα ηλεκτρικά μοντέλα μας: τα EX30, EX90 και EM90. Το όνομα XC40 διατηρείται στις εκδόσεις του μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η αλλαγή αυτή αντανακλά τον μετασχηματισμό της σουηδικής φίρμας σε κατασκευαστή μόνο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το 2023, τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατέλαβαν μερίδιο 16% επί των παγκόσμιων πωλήσεών της εταιρείας, μια αύξηση της τάξης του 70% σε σχέση με το 2022. Τα EX30, EX90 και EM90 θα βρίσκονται όλα στους δρόμους μέσα στο έτος, ανεβάζοντας σε πέντε τον αριθμό των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων στην προϊοντική της γκάμα, με αρκετά ακόμη νέα μοντέλα να έχουν δρομολογηθεί.

Στο εξής, τα αμιγώς ηλεκτρικά Volvo XC40 Recharge και C40 Recharge μετονομάζονται σε EX40 και EC40 αντίστοιχα

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει επίσης την κατάργηση του σήματος Recharge από τα plug-in hybrid μοντέλα , η ταυτότητα των οποίων διακρίνεται πλέον μόνο από τις ενδείξεις Τ6 ή Τ8 που υποδηλώνουν διαφορετικά επίπεδα ισχύος. Το νέο μοντέλο ονοματοδοσίας βοηθά ακόμη περισσότερο τους υπάρχοντες και τους νέους πελάτες της Volvo να αναγνωρίζουν εύκολα, γρήγορα και με σαφήνεια ποια μοντέλα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και ποια υβριδικά, όταν αναζητούν ένα νέο αυτοκίνητο Volvo.

«Ευθυγραμμίζοντας τα αρχικά, πρωτοπόρα ηλεκτρικά μοντέλα μας με την υπόλοιπη σειρά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μας, απλοποιούμε την επιλογή για τους καταναλωτές, καθώς συνεχίζουμε τον εξηλεκτρισμό της γκάμας μας και ανανεώνουμε τα υβριδικά μας», επισήμανε ο Björn Annwall, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής και Αναπληρωτής CEO.

Volvo EC40

Επί τη ευκαιρία, η premium μάρκα παρουσίασε ένα νέο πακέτο λογισμικού Performance για τις εκδόσεις Twin Motor των EX40 και EC40, αλλά και ως αναβάθμιση για τις αντίστοιχες εκδόσεις προηγούμενων ετών (Model Year) σε επιλεγμένες αγορές. Το πακέτο λογισμικού Performance αυξάνει την ισχύ κατά 34 ίππους (25kW) για ταχύτερη επιτάχυνση. Επιπλέον, περιλαμβάνει ειδική χαρτογράφηση πεντάλ για πιο γρήγορη απόκριση στην επιτάχυνση και ένα ξεχωριστό πρόγραμμα οδήγησης «Performance» που ξεκλειδώνει την πλήρη ισχύ των 442 ίππων (325kW).

Στις αγορές όπου θα διατίθεται, το πακέτο λογισμικού Performance θα προσφέρεται ως προαιρετικό πακέτο αναβάθμισης μέσω του Volvo Cars app κατά την παραγγελία ενός νέου αυτοκινήτου, ενώ οι οδηγοί C40 και XC40 Recharge μοντέλων πριν το 2024 μπορούν να αγοράσουν και να κατεβάσουν το λογισμικό από την άνεση του καναπέ τους.

Η Volvo επενδύει επίσης στη βελτίωση των υβριδικών της προϊόντων. Η ήπια υβριδικές εκδόσεις βενζίνης Β5 των XC60 και XC90 διαθέτουν πλέον πιο αποτελεσματικό κύκλο καύσης, που αναμένεται να αποφέρει μείωση των εκπομπών CO2 και βελτίωση στην οικονομία έως και περίπου 4% για το XC60 και περίπου 2% για το XC90, με βάση τον οδηγικό κύκλο WLTP.

Τέλος, η εταιρεία λανσάρει μία ειδική έκδοση Black Edition για τα EX40, EC40 και XC40, σε συνέχεια της επιτυχίας που σημειώνει το XC60 Black Edition, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα. Τα μοντέλα Black Edition περιλαμβάνουν χρώμα Onyx Black, μαύρα γυαλιστερά σήματα, τροχούς ελαφρού κράματος 20 ιντσών με πέντε ακτίνες σε μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα και επιλογή ανάμεσα σε εσωτερικά με επένδυση microtech ή υφασμάτινη επένδυση charcoal.

Volvo EC40 Black Edition

Τα EC40, EX40 και XC40 είναι ελκυστικά όσο ποτέ, με ενσωματωμένες υπηρεσίες και εφαρμογές Google, έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους και -στην περίπτωση του ηλεκτρικού δίδυμου- αυτονομία έως και 583 km για το EC40 και έως και 576 km για το EX40.
 

 

 

 

 

Πηγή: www.drive.grgooglenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News