img 2360.jpeg

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου, να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία«το συντομότερο δυνατόν» ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και των ΗΠΑ, με «τους χαμηλότερους δυνατούς» δασμούς.

Πιο συγκεκριμένα, «Για εμένα, η καλή συμφωνία είναι η συμφωνία που θα επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν, με τους χαμηλότερους δυνατούς δασμούς, η οποία θα είναι δίκαιη και σταθερή», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, έξι ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία που έχει θέσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Εξάλλου, ο Μακρόν απείλησε με «αντίποινα» το Ιράν, εάν δεν αποσύρει τις κατηγορίες σε βάρος δύο Γάλλων πολιτών που κρατούνται σε ιρανικές φυλακές.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε την Τετάρτη ότι ασκήθηκε δίωξη στη Σεσίλ Κολέρ και τον σύντροφό της, τον Ζακ Παρί, για κατασκοπεία υπέρ της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ. Το Παρίσι υποστηρίζει ότι το ζευγάρι κρατείται αυθαίρετα, σε συνθήκες που παραπέμπουν σε βασανιστήρια.

Ο Μακρόν είπε ότι θα ληφθούν «αντίμετρα» εάν η Τεχεράνηεπιμείνει στις κατηγορίες, τις οποίες χαρακτήρισε «πρόκληση απέναντι στη Γαλλία» και «απαράδεκτη επιλογή επιθετικότητας». Πρόσθεσε ότι σκοπεύει να μιλήσει σύντομα για το θέμα με τον Ιρανό ομόλογό του, τον Μασούντ Πεζεσκιάν.

Πηγή: www.diaforetiko.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.