ea33fa973faea22b25f22eba4b7a9ec1 xl.jpg

Ως μη τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές αρχές την επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού σήμερα το πρωί 03.02.24, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 ανθρώπων.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας για την επίθεση «δεν αφήνουν να σκεφτούμε πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η αστυνομία για το περιστατικό στο Παρίσι, διευκρινίζοντας πως ο δράστης «προφανώς υποφέρει από ψυχιατρικά προβλήματα».

Ο δράστης, που είναι υπήκοος του Μαλί και «διαμένει νόμιμα στην Ιταλία από το 2016, έχοντας λάβει άδεια παραμονής το 2019 η οποία εξακολουθεί να ισχύει», σύμφωνα με τα έγγραφα που εντοπίστηκαν στην κατοχή του, δήλωσε ότι υποφέρει από ψυχιατρικά προβλήματα και στην κατοχή του βρέθηκαν «φάρμακα», πρόσθεσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Λοράν Νουνιές στους δημοσιογράφους στον σταθμό της Λιόν.

Ο δράστης επιτέθηκε σε τρία άτομα «με μαχαίρι και σφυρί», προκαλώντας «τον σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου», η κατάσταση του οποίου έχει «σταθεροποιηθεί», αλλά «η ζωή του παραμένει σε κίνδυνο» σε αυτό το στάδιο, διευκρίνισε ο Νουνιές, αντίθετα με αυτό που είχαν πει αρχικά αστυνομικές πηγές.

Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και ένας τέταρτος είναι σε κατάσταση σοκ.

«Οι έρευνες στο τηλέφωνό του, στη διαδρομή του στην Ιταλία, οι δηλώσεις του στην ακρόαση» θα επιτρέψουν να επιβεβαιωθεί, αν «η τρομοκρατική υπόθεση μπορεί να αποκλειστεί», κατέληξε ο αστυνομικός αξιωματούχος, ο οποίος έκανε έκκληση για «σύνεση» όσον αφορά το κίνητρο του επιτιθέμενου.

Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Από την πλευρά της, η εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία διευκρίνισε ότι παρακολουθεί την υπόθεση.

Πηγή: www.diaforetiko.grgooglenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News