liagkas12sdsdcs 2024 09 14t224351.925.jpg

Το περιστατικό έλαβε χώρα βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Εύβοιας.

Πιο συγκεκριμένα, ένα σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου στην Εύβοια, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε υπαλλήλους ανεμογεννητριών.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό έγινε στα Κοτύλαια Όρη του δήμου Κύμης Αλιβερίου όταν άνδρες φύλαξης δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους τους επιτέθηκαν με όπλα και μαχαίρια.

Στόχος των δραστών ήταν ο ανεμολογικός ιστός που τοποθέτησαν οι υπάλληλοί γνωστής εταιρίας ανεμογεννητριών, αφού τους επιτέθηκαν διέλυσαν τον ιστό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr, ήταν έξι άτομα με κουκούλες, οι οποίοι πρώτα έσπασαν τα τζάμια του οχήματος της εταιρίας και μετά έδεσαν τους υπαλλήλους και έριξαν τον ανεμολογικό ιστό.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αντιδράσεις για την εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στην Εύβοια αλλά και στη Σκύρο, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι λογικό να υπάρχουν τέτοιες ακραίες αντιδράσεις και είναι καταδικαστέες από όλους.

Τι είναι ο ανεμολογικός ιστός

Μέτρηση και ανάλυση του αιολικού δυναμικού περιοχής. Μακροχρόνιες μετρήσεις ταχύτητας και διεύθυνσης του ανέμου με στόχο την εκτίμηση της διαθέσιμης αιολικής ενέργειας (ποιοτική και ποσοτική εκτίμηση, χρονική και χωρική κατανομή).

Οι μετρήσεις αιολικού δυναμικού είναι απαραίτητες για το σχεδιασμό και τον καλό προγραμματισμό λειτουργίας ενός αιολικού σταθμού. Η εκτίμηση του διαθέσιμου αιολικού δυναμικού μιας περιοχής είναι πολύ ευαίσθητη στις διακυμάνσεις της ταχύτητας του ανέμου ενώ η επιλογή της θέσης μέτρησης απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό και εμπειρία. Το εργαστήριο δοκιμών ανεμογεννητριών έχει μια μεγάλη εμπειρία στην επιλογή θέσεων μέτρησης, εγκατάστασης και συντήρησης μετρητικών συστημάτων καθώς και ανάλυσης ανεμολογικών μετρήσεων για τη εκτίμηση του αιολικού δυναμικού. Η εμπειρία αυτή έχει αποκτηθεί μέσα από την εγκατάσταση ενός μεγάλου αριθμού μετρητικών συστημάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση είναι αυτή της δημιουργίας του αιολικού χάρτη στην Ελλάδα τον οποίο δημιούργησε το εργαστήριο δοκιμών ανεμογεννητριών στο πλαίσιο ενός εθνικού προγράμματος χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη διάρκεια αυτού του προγράμματος το εργαστήριο δοκιμών ανεμογεννητριών εγκατέστησε και παρακολούθησε 100 περίπου μετρητικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, ηπειρωτική και νησιωτική για ένα διάστημα ενός χρόνου. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων αυτών αξιοποιήθηκαν για την προσαρμογή και βελτιστοποίηση των θεωρητικών αποτελεσμάτων που προήλθαν από τη χρήση ενός αριθμητικού κώδικα επίλυσης ροών πάνω από σύνθετη τοπογραφία ο οποίος έχει αναπτυχθεί από τον τομέα Αιολικών του ΚΑΠΕ.Οι μετρήσεις της ταχύτητας του ανέμου μπορούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του ενδιαφερόμενου. Συνήθως οι μετρήσεις περιλαμβάνουν την εγκατάσταση ενός μεταλλικού ιστού ύψους από 10 έως 60m στον οποίο τοποθετούνται ένα ή περισσότερα ανεμόμετρα και ανεμοδείκτες. Οι μικρού ύψους ιστοί δηλαδή έως 10m, λόγω του χαμηλού κόστους τους αλλά και της εύκολης μεταφοράς τους και τοποθέτησής τους χρησιμοποιούνται συνήθως για τον εντοπισμό της καταλληλότερης θέσης μέτρησης. Αφού εντοπιστεί η θέση μέτρησης ο μικρού ύψους ιστός μπορεί να αντικατασταθεί με έναν άλλο μεγαλύτερου ύψους έτσι ώστε το ύψος μέτρησης να πλησιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο το ύψος των ανεμογεννητριών που θα εγκατασταθούν. Οι μετρήσεις διαρκούν συνήθως ένα χρόνο για να καλυφθούν όλες οι εποχιακές διακυμάνσεις που μπορεί να παρουσιάζονται σε μία συγκεκριμένη περιοχή. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων συγκεντρώνονται στο ΚΑΠΕ με τη βοήθεια συστημάτων μετάδοσης κάνοντας χρήση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων κινητής τηλεφωνίας διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό καθημερινή και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του εξοπλισμού, συστηματική και αυτοματοποιημένη παρακολούθηση των μετρήσεων καθώς και ασφαλή φύλαξη των στοιχείων.

Πηγή: www.diaforetiko.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News