man luggage open airport lost item hero.jpg

Επιβάτης εντοπίζει τις χαμένες της αποσκευές στο σπίτι υπαλλήλου διαχείρισης αποσκευών του αεροδρομίου, ο οποίος τώρα κατηγορείται για κλοπή σε βαθμό κακουργήματος.

Στην Κομητεία Μπρόουαρντ της Φλόριντα, ο Junior Geneus Bazile, 29 ετών, αντιμετωπίζει κατηγορίες για κλοπή τρίτου βαθμού, αφού μία επιβάτης αεροπορικής εταιρείας που επρόκειτο να πετάξει από το Διεθνές Αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ-Χόλιγουντ τον περασμένο Μάρτιο, εντόπισε τις κλεμμένες αποσκευές της στο σπίτι του.

Η Paola Garcia ήταν έτοιμη να φύγει από το αεροδρόμιο με πτήση της Spirit Airlines, αλλά η αεροπορική εταιρεία ακύρωσε την πτήση της και είπε σε όλους τους επιβάτες να ανακτήσουν τις αποσκευές τους από τους ιμάντες μεταφοράς αποσκευών.

Το θύμα ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα με τη βαλίτσα της, αλλά αυτή τη φορά της είπαν ότι έπρεπε να την ελέγξουν. Η Garcia περίμενε τουλάχιστον δύο ώρες για την τροχήλατη τσάντα της, η οποία περιείχε ένα Apple MacBook, ένα Apple iPad, ένα Apple Watch, κοσμήματα, γυναικεία ρούχα υψηλής ποιότητας και προϊόντα περιποίησης. Δεν εμφανίστηκε ποτέ στους ιμάντες μεταφοράς αποσκευών. Η Spirit Airlines της είπε ότι οι αποσκευές της είχαν σταλεί στο σπίτι της, αλλά δεν τις έλαβε ποτέ.

Η Garcia χρησιμοποίησε αργότερα μία ηλεκτρονική συσκευή ανίχνευσης για την εύρεση τοποθεσίας των ηλεκτρονικών αντικείμενών μέσα στην τσάντα της, με σκοπό να τα εντοπίσει. Το στίγμα τα έδειξε σε μία διεύθυνση στο Φορτ Λόντερντεϊλ.

Στη συνέχεια πήγε να πάρει τα πράγματά της από εκείνη τη διεύθυνση, αλλά δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Ενώ βρισκόταν έξω από το σπίτι, τράβηξε βίντεο και φωτογραφίες, όπου αποτύπωναν πολλές αποσκευές στο μπροστινό μέρος του σπιτιού, καμία από τις οποίες, ωστόσο, δεν ήταν η δική της. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να καλέσει την αστυνομία, η οποία τι απάντησε ότι είναι επικίνδυνο να βρίσκεται εκεί.

Ένας ντετέκτιβ από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Broward έψαξε τη διεύθυνση στις βάσεις δεδομένων των υπαλλήλων του αεροδρομίου και διαπίστωσε ότι ο Bazile ζούσε σε εκείνη τη διεύθυνση. Ο Bazile αναγραφόταν ως εργαζόμενος του καταστήματος λιανικής πώλησης Paradies Lagardère Travel στο αεροδρόμιο και εργαζόταν την ημέρα της κλοπής.

Ο υπεύθυνος των υπαλλήλων διαχείρισης αποσκευών επικοινώνησε και παρείχε στον ντετέκτιβ εσωτερικά πλάνα CCTV από την ημέρα του συμβάντος, τα οποία φέρεται να έδειχναν τον Bazile να μπαίνει στην αποθήκη του καταστήματος με μία ροζ τσάντα, που ταιριάζει με την περιγραφή της κλεμμένης τσάντας και να την ψάχνει. Στη συνέχεια, φαίνεται να βγάζει το MacBook και άλλα μικρότερα αντικείμενα από την αποσκευή και να τα τοποθετεί σε άλλες τσάντες.

Αμέσως μόλις η εταιρεία καταστημάτων λιανικής και εστίασης πληροφορήθηκε το περιστατικό, ο συγκεκριμένος υπάλληλος απολύθηκε. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Paradies Lagardère Travel, η εταιρεία επιδίωξε να απευθυνθεί στο αστυνομικό τμήμα του Φορτ Λόντερντεϊλ και να συνεργαστεί κατά την έρευνα.

Όπως δείχνουν τα δικαστικά αρχεία, ο Bazile δήλωσε αθώος και κατέθεσε εγγύηση 30.000 δολαρίων αφού κατηγορήθηκε για κλοπή τρίτου βαθμού. Η επόμενη δίκη του έχει προγραμματιστεί για τις 23 Αυγούστου.

Η Spirit Airlines σε ανακοίνωσή της είπε ότι παρόλο που δεν έχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι εμπλέκεται κάποιος υπάλληλος της, η αεροπορική εταιρεία «ως ευγενική χειρονομία», εξέδωσε επιταγή επιστροφής χρημάτων στη γυναίκα της οποίας οι αποσκευές κλάπηκαν.

Δείτε επίσης:

Πηγή: www.travelstyle.grgooglenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News