istock 1476620206.jpg

Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι το απόλυτο ελληνικό φαγητό. Και το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου!

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε πριν από μερικές μέρες μπακαλιάρο σκορδαλιά ενόψει της 25ης Μαρτίου και αυτή είναι η συνταγή του.

Το… twist είναι πως το κουρκούτι για να τηγανιστεί ο μπακαλιάρος δεν είναι το κλασσικό των… μαμάδων, αλλά έχει μπύρα!

Αν ο μπακαλιάρος είναι παστός και τον έχετε ξαρμυρίσει, στο μείγμα για το κουρκούτι δεν χρειάζεται αλάτι. Αλλά αν ο μπακαλιάρος είναι φρέσκος, τότε προσθέτετε αλάτι κανονικά.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποκάλυψε κι ένα μυστικό για να μην είναι τόσο «δυνατό» το σκόρδο: Το «περνάει από νερό», δηλαδή το βράζει και η γεύση δεν είναι τόσο έντονη!

   

Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Τα υλικά για τη συνταγή

1 κιλό μπακαλιάρος παστός

πιπέρι

100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Κουρκούτι

400 ml νερό

400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

330 ml μπύρα

18 γραμ. μαγιά ξερή

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κ.σ. δενδρολίβανο

1 κ.σ. ρίγανη

1 κ.σ. κουρκουμά

1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Η σκορδαλιά

1 κιλό πατάτες

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 ματσάκι μαϊντανός

100 ml ελαιόλαδο

Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News